Brakočević: Budimo pametniji, za kafiće ima vremena

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević, koja živi u italijanskom gradu Trevizu, oglasila se na Fejsbuku povodom teške situacije u Italiji zbog korona virusa i pozvala ljude u Srbiji da ne prave iste greške.

"Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sada imam potrebu. Kovid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali da li samo to? Od korona virusa se umire. To je činjenica. I ne samo što se umire. Umirete sami. Nigde nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i obolelog. Nikog".

Piše da se danas u italijanskom gradu Bergamu desilo nešto još gore.

"Vojska je došla po kovčege preminulih i direktno ih odvezla u krematorijum. To je to. Niko nije mogao da ih vidi. Niko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili... Sami... Bez svojih bližnjih. Neće biti sahrane. Kremirani i to je to", napisala je Brakočević.

Ona je imala posebnu poruku za zemljake u Srbiji.

"Dragi moji, vi nastavite da izlazite po kafićima. Da se šetate parkovima ili centrima. Da posećujete tržne centre ili prodavnice ili šta god bilo što još uvek nije prinudno zatvoreno. Izložite riziku sebe i svoje bližnje ne samo od zaraze nego i od umiranja sami. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život nego živote i naših bližnjih i svih drugih ljudi koje potencijalno možemo dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strožije moguće da bi ovo crno vreme prošlo što pre. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promeni način razmišljanja i da će taj pokušati da ubedi svoje bližnje prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi", poručila je nekadašnja reprezentativka Srbije.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво