Ubedljiva pobeda odbojkaša Srbije nad Nizozemskom

Odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala Nizozemsku sa 3:0 (25:18, 25:18, 25:17) u drugom meču B grupe kvalifikacija za Olimpijske igre u Berlinu. Naredni meč naša selekcija igra u sredu od 14.30 protiv Bugarske.

Evropski prvaci, nakon poraza od Francuske u prvom meču, maksimalno su iskoristili priliku za popravni i ostanak u igri za plasman u polufinale.

Izabranici selektora Slobona Kovača silno motivisani da poprave utisak "pregazili" su Nizozemsku maksimalnim rezultatom.

Posle veoma lošeg izdanja i ubedljivog poraza u prvom kolu, šampioni Evrope su reagovali na najbolji mogući način i dobili su praktično eliminacionu utakmicu, jer bismo u slučaju poraza ostali bez šansi da zaigramo na olimpijskom turniru.

Izabranici Slobodana Kovača bili su bolji od protivnika u svim segmentima igre. Imali smo osam uspešnih napada više, 12 blokova, naspram samo dva Nizozemaca, a napravili smo tri greške manje.

Najbolji poenter u našem timu bio je Nemanja Petrić sa 15 osvojenih poena, a dva manje je osvojio Uroš Kovačević.

Posle slobodnog dana, Srbija će treći meč odigrati u sredu, 8. januara protiv Bugarske od 14.30. časova.

Po dva tima idu u polufinale, a samo pobednik turnira ide u Tokio.

U grupi A igraju Nemačka, Slovenija, Belgija i Češka.

Tok meča:

15.18 - Kraj meča, Srbija osvaja i treći set rezultatom 25:17. Nizozemska je bolje otvorila treći set. Poveli su sa 4:1, ali je nakon tajm-auta Bobe Kovača usledio veliki preokret za vođstvo našeg tima. Igra rivala se u potpunosti "raspala" a naš tim je došao do lake pobede i prvog trijumfa u Berlinu.

15.01 - Fantastična igra naših odbojkaša koji prave veliki preokret za vođstvo od 9:6.

14.56 - Nizozemska bolje otvara treći set - 4:1. Slobodan Kovač prinuđen da zatraži tajm-aut.

14.49 - Odbojkaši Srbije ovojili su i drugi set sa 25:18. Posle izjednačene borbe u uvodnim trenucima drugog seta naši odbojkaši, pri rezultatu 6:6, uspevaju da vežu nekoliko poena i da opet naprave razliku (11:7). Strpljivom igrom u napadu, uz odličan servis, Srbija je došla do trijumfa i u ovom periodu igre.

14.40 - Novi tajm-aut na meču, naši odbojkaši čuvaju stečenu prednost - 16:12.

14.33 - Velika borba u drugom setu, Srbija vodi sa 8:6.

14.22 - Srbija osvaja prvi set rezultatom 25:18. Najbolji odbojkaši Srbije ušli su u meč protiv Nizozemske svesni važnosti duela. Maksimalno angažovani, kako u napadu tako i u odbrani, vrlo brzo su uspeli da se rezultatski odlepe i naprave razliku koju su rutinski sačuvali do kraja prvog seta.

14.14 - Odbojkaši Srbije vode i na drugom tajm-autu 20:14.

14.07 - Odličan igra izabranika Slobodana Kovača na startu meča. Selektor rivala prinuđen da zatraži tajm-aut nakon vođstva Srbije od 8:4.

14.01 - Počeo je meč, Nizozemci prvi na servisu.

13.55 - Intonirane su himne Srbije i Nizozemske u dvorani u Berlinu.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво