Vasa Mijić za RTS: Svi smo bili selektori kada su odbojkaši igrali loše

Vasa Mijić, nekadašnji reprezentativac Srbije u odbojci, u gostovanju na RTS-u je rekao da je presrećan što je aktuelna generacija osvojila zlato na Evropskom prvenstvu. Naš tim je u nedelju savladao Sloveniju i došao do evropske krune u Parizu.

Srbija je do titule došla pobedom nad Slovencima sa 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

On je prvo čestitao ženskoj selekciji koja je pre nekoliko nedelja napravila uvertiru za ovaj uspeh.

"Moram da iskoristim priliku da čestitam i devojkama, one su napravile fantastičan uspeh, potvrdile su zlato koje su osvojile ranije. Objedinile su ga sa svetskim zlatom i nadam se da će to naša neka ekipa ponovo učiniti. Uvek pričamo da nešto ne može da se ponovi, ali opet bude. Treba da verujemo u to", rekao je Mijić za RTS.

Potom se osvrnuo na četu selektora Slobodana Kovača.

"Naravno, i odbojkaši su nas mnogo obradovali, možda nismo svi verovali u to... Ako pričam u svoje ime, potencirao sam priču da ekipa može da dođe do medalje i trebalo je samo da se slože neke kockice kako bi se došlo u borbu za medalju."

Nekadašnji libero nacionalnog tima naveo je da je zlato iz Pariza izuzetno značajno za srpski sport.

"Teško je bilo prognozirati da to može da bude zlato, da se ne pravim pametan, ali sam bio ubeđen da možemo da dođemo do zlatne medalje. Obradovali su nas najsjajnijim odličjem i svi smo bili veoma srećni. Pozitivno sam to doživeo zbog našeg sporta, odbojke, dece koja to gledaju, cele naše Srbije - zemlje koja se raduje, zbog njih lično jer znam koliko im znači, zbog prethodnih takmičenja na kojima su malo slabije igrali, pa smo ih stavili u drugi plan i širi krug favorita. Tada smo svi bili selektori...", zaključio je Mijić za RTS.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво