Predsednik se zahvalio odbojkašicama, one mu dale "jedinicu"

Hvala vam i na medalji i na doprinosu još boljem ugledu Srbije, rekao je predsednik Aleksandar Vučić srpskim odbojkašicama, koje su osvojile "zlato" na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu delegaciju ženske odbojkaške reprezentacije i zahvalio se na zlatnoj medalji osvojenoj na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

"Hvala na veličanstvenom uspehu. Narod se obradovao vašem uspehu, više nego što mislite", rekao je Vučić u Predsedništvu.

Vučić kaže da nijedna odbojkaška utakmica nije bila gledanija, pošto je finale sa Turskom oborila rekorde gledanosti i dodaje da se prenosila na dve televizije.

"Nikada nijedna utakmica nije privukla toliko gledalaca", rekao je Vučić i istakao da su one zaslužne što je ženska odbojka postala nacionalna uzdanica.

Predsednik je poručio odbojkašicama da od njih očekuje zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju i dodao da zna da će to biti teško zbog Kine, Rusije i drugih zemalja.

Najavio je da će država dodatno povećati nagrade da svako može da dobije 50.000 evra za zlato u Tokiju i ako treba da obezbedi sve što treba za pripreme.

"Beskrajno vam hvala, napravile ste ogroman pomak u sticanju ugleda Srbije", poručio je predsednik.

Ženski sport je po popularnosti sve više ispred muškog, ne računajući fudbal, napomenuo je on.

Podsetio je da je odbojkašice dočekalo nekoliko hiljada građana, kao i da su uz njih bile osim Srbije i Republika Srpska i veliki deo ljudi u Crnoj Gori.

Prenos finalne utakmice je, kako kaže, bio najgledaniji i u Turskoj, gde je 15 miliona gledalaca pratilo putem dve televizije, što je bila velika promocija za našu zmelju.

"Sve ukupno 450 miliona ljudi, što je gotovo cela Evropa, moglo je da vidi uspeh Srbje da imamo najbolje sportiste, odbojkašice."

Vučić je napomenuo da se kiti tuđim perjem, s obzirom da godinama nije bio ni na jednoj utakmici i istakao da je to uspeh odbojkašica, a da je na drži da obezbedi uslove, a što i čini.

"Njihova ljubav prema otadžbini je veća od novca koji imamo", dodao je Vučić.

Predsednik je poručio da moramo da gradimo žensku odbojku za budućnost.

Našalio se sa selektorom Zoranom Terzićem, koji je dugogodišnji šef stručnog štaba ženske reprezentacije i poručio mu da ostane na tom mestu doživotno i da spremi nekoga da ga zameni "za 45 godina".

Poželeo je odbojkašicama još mnogo uspeha i medalja.

"Mi ćemo da radimo državni posao, da obezbedimo i poboljšavamo uslove i siguran sam da ćemo u tome uspeti", rekao je Vučić.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjenović zahvalila je na čestitkama i rekla da odbojkašicama ne preostaje ništa drugo osim da se zahvale na izvanrednim uslovima koje država i savez pružaju.

"Trudićemo se da ispunimo očekivanja i da se vidimo istim povodom, na istom mestu uskoro", rekla je Ognjanović.

Odbojkašice su predsedniku poklonile dres sa brojem 1 i njegovim prezimenom, kao i loptu sa potpisima svih odbojkašica.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво