Читај ми!

Terzić: Sav trud je naplaćen

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić posle osvajanja titule šampiona Evrope rekao je da neće izgovoriti frazu koja se obično koristi posle ovakvih pobeda "kako nije svestan uspeha".

"Svesni smo svega, i te kako smo svesni. Drago mi je što smo obradovali predivnu publiku, ali i sami sebe. Naplatili smo sav trud koji je uložen poslednjih godina", rekao je Terzić.

Na pitanje o čemu je mislio u trenutku kada su Nemice vodile 2:1 u setovima i imale 6:0 u četvrtom, Terzić je rekao da je i tada verovao u pobedu.

"Pokazali smo da smo prava ekipa. Nemoguće je da jedan trener ili publika izvadi tim kod takvog rezultata. Igračice su to uradile, pokazale da imaju veliko srce, kvalitet, i to pred ovakvom publikom. Definitivno su najbolje u Evropi", konstatovao je Terzić.

"U ovakvim situacijama obično idu reči zahvaljivanja onima koji su zaslužni za uspeh. Ja, nažalost, ne mogu da se setim svih, ali pre svega čestitao bih ovoj 'bandi'. One su napravile čudo", kazao je Terzić.

"Ne pamtim kada je neka reprezentacija osvojila tri medalje u jednoj godini. Posebno mi je drago što su muška i ženska reprezentacija objedinile zlata na prvenstvima Evrope ove godine. Pokazali smo da se u Srbiji igra izuzetna odbojka", istakao je Terzić. Na pitanje novinara koja je tajna uspeha ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Terzić je kazao da su to "sjajna atmosfera, dobar rad, odlični uslovi i to što nema trzavica u smislu čestih smena trenera".

Jedna od junakinja finala Brižitka Molnar zahvalila je fenomenalnoj publici i najavila nova slavlja. "Ovaj tim će još dugo igrati zajedno i uverena sam da ćemo narednih godina osvojiti još mnogo medalja. U najtežim trenucima verovali smo da možemo do zlata i to nam se isplatilo", rekla je Molnarova.

Devojka koja je donela preokret Sanja Malagurski izjavila je da su navijači bili presudan faktor na putu do pobede. "Zaslužile smo ovo, išle smo korak po korak i došle do titule šampiona Evrope. Mnogo smo znoja prolili, ovo je bio ključni trenutak da nam se sve vrati", istakla je Malagurski.

Najbolji tehničar šampionata Maja Ognjenović pošteno je priznala da ne zna kako su devojke uspele da se vrate u meč. "Čudo se desilo, ali, iskreno, ne znam kako smo izvukli ovo iz sebe. Kao izduvan balon bile smo posle Turske. Međutim, nismo dozvolile da Nemice pobede u ovakvoj atmosferi. Teško je da bilo ko može da nas dobije u prepunom Pioniru", poručila je Ognjenovićeva.

Najbolja igračica Evropskog šampionata za odbojkašice Jovana Brakočević zahvalila je Sanji Malagurski, koja ju je fenomenalno zamenila u petom, odlučujućem setu finalnog meča protiv Nemačke. "Bilo je teško u finalu, nije mi bio dan, nisam odigrala kako znam. Na sreću, imamo i druge igračice koje mogu da pomognu. Hvala Sanji koja je "zakrpila" moju lošu igru. Presrećna sam, isplatio se trud iz poslednjih godina, ali bez podrške saigrača ne bi mogla do MVP nagrade", rekla je Brakočevićeva.

Kapiten Srbije Jelena Nikolić zahvalila je devojkama na neverovatnom uspehu. "Mnogi su u prethodne dve-tri godine sumnjali u ovaj tim, a nisu gledali koliko je ekipa mlada i da joj je potrebno vreme da igrački sazri. Ponosna sam što smo postale prvakinje Evrope", rekla je Nikolićeva i poručila "dušebrižnicima" da su sve igračice koje bi trebalo da budu u reprezentaciji i bile u timu.

Libero Srbije Suzana Ćebić priznala je da su tokom meča sa Nemicama devojkle bile na izmaku snaga. "Radile smo celo leto da bismo došle do medalje, želele smo da odigramo najbolje što možemo, ali smo posle iscrpljujućeg polufinala sa Turskom bile na izmaku snage. Hvala publici što nas je održala u meču i vodila do titule", rekla je Ćebićeva.

Selektor Nemačke reprezentacije Đovani Gvideti čestitao je pobedu srpskom timu i kazao da je zaslužena, pošto je Srbija "bila bolja u finišu utakmice".

"Bez obzira na poraz čestitam i mojim igračicama, koje su se odlično borile. Sada nam je želja da se plasiramo na Olimpijske igre", dodao je Gvideti.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво