Brazil slavio u dramatičnoj završnici

Posle velike borbe i odlične utakmice, Brazil je savladao Srbiju u hali Pionir sa 3:2 (25:23, 20:25, 25:21, 22:25, 15:13).

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Beogradu od Brazila sa 2:3 u setovima (23:25, 25:20, 21:25, 25:22, 13:15), u drugoj utakmici trećeg vikenda Prve divizije Grupe A u Svetskoj ligi.

Odbojkaši Srbije su u petak u Novom Sadu pobedili Brazil sa 3:2, ali su večeras istim rezultatom pora

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Aleksandar Atanasijević sa 20 poena, dok je Marko Ivović postigao 12. U timu Brazila najbolji je bio Lukareli sa 22 poena.

Poenima Atanasijevića i dobrim servisima Ivovića Srbija je sredinom prvog seta stekla četiri poena prednosti. Brazil je posle toga zaigrao bolje i izjednačio na 16:16.

Izabranici Nikole Grbića su u završnici seta preko Srećka Lisinca i Atanasijevića poveli sa 23:21, ali je na servs liniju kod Brazilaca stao Garsije Pies Rijad i sa dva uzastopna asa doneo svojoj ekipi prvi set.

Odbojkaši Srbije su dobro igrali u drugom setu poveli su sa 8:2 i 11:4, ali je Brazil uspeo da priđe na četiri razlike. Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija je vodila sa 16:12, gosti su smanjili na 15:17, ali je njihov nalet prekinuo Nemanja Petrić. Srbija je nakon toga predvođena pre svih Ivovićem uspela da stekne veću prednost i poenom Petrića osvoji drugi set i izjednači.

Do prvog tehničkog tajm-auta trećeg seta nijedna ekipa nije imala veću prednost od dva poena, da bi Brazil nakon kratkog odmora došao na četiri razlike. Odbojkaši Srbije su u više navrata uspevali da smanje zaostatak na dva razlike, ali i na poen (18:19), posle dobre akcije Atanasijevića i Petrića, ali su Brazilci zahvaljujući dobrim servisima uspeli da zadrže prednost do kraja seta i ponovo povedu.

Na početku četvrtog seta igralo se poen za poen, a između dva tehnička tajm-auta Srbija je zaigrala dobro i u polju i bloku i predvođena Atanasijevićem i Ivovićem stekla šest poena prednosti (18:12). Srpski odbojkaši su uspeli da iskoriste veliki broj grešaka protivnika i posle druge set lopte koju je iskoristio Atanasijević, izjednačili na 2:2.

U petom setu se igralo poen za poen, sve dok Marko Podraščanin blokom nije doneo Srbiji 8:6. Brazilci su zatim izjednačili, ali su posle toga u dva napada dva puta poslali loptu u aut (Santos i Lukareli) i ponovo doneli Srbiji dva razlike (11:9). Srpski odbojkaši to nisu uspeli da iskoriste pa je protivnik ponovo izjednačio.

Petrić je doneo Srbiji 12:11, ali su Brazilci posle dobrog bloka, a zatim i snažnog servisa Lukarelija poveli sa 14:12. Brazilci su nakon toga iskoristili drugu meč loptu i pobedili.

Posle šest kola u Grupi A Srbija ima osam bodova, a Brazil je prvi sa 13.

U sklopu četvrtog vikenda Srbija će u četvrtak u Novom Sadu igrati protiv Australije, a dva dana kasnije sa istim protivnikom u Beogradu.

Ovako je protekao meč: 

23.00 - Kraj meča, Brazil je savladao Srbiju sa 3:2.  

22.30 - 2:2, izjednačeno je. Odlična igra Srbije, dok su Brazilci grešili, rezultat 25:22.

21.55 - Brazil ponovo vodi, osvojio je treći set rezultatom 25:21.

21.20 - Izjednačenje. Odličan set srpskih odbojkaša - 25:20. 

20.45 - Fantastičnom igrom u završnici prvog seta, Brazil je stigao do set lopte, koju je i iskoristio as udarcem - 23:25 

20.10 - Počeo je meč u Pioniru. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво