Читај ми!

Fric savladao Ožea-Alijasima i zakazao polufinale sa Novakom

Tejlor Fric savladao je Ože-Alijasima, 2:1 (7:6, 6:7, 6:2) i plasirao se u polufinale završnog masters turnira u Torinu. Protivnik će mu biti Novak Đoković.

Nakon velike borbe, Amerikanac Fric je protiv Kanađanina Ože-Alijasima izašao kao pobednik. Meč je trajao 163 minuta.

Fricu će protivnik u polufinalu biti Novak Đoković, duel je na programu u subotu.

Susret Frica i Ože-Alijasima bio je meč za plasman u polufinaletenisera Bio je to direktan dvoboj za plasman u polufinale i meč u kom su zaista presudile nijanse.

Na meču nije viđen nijedan brejk sve do poslednjeg seta u kome je pobednik dva puta "oduzeo" servis protivniku, prvo pri rezultatu 2:3, a zatim u poslednjem gemu na meču. 

Prvi set je trajao 59 minuta, a odigrana su 72 poena, u taj-brejku, više nerava imao je Amerikanac koji je dobio taj deo igre sa 7:4.

Prve brejk prilike na meču imao je Ože-Alijasim, u drugom gemu drugog seta, i to tri šanse, ali nijednu nije realizovao.

Drugi set je opet ušao u taj-brejk. Kanađanin je uspeo da iskoristi prvu set loptu i posle 7:5 došao je do poravnanja rezultata, 1:1 u setovima. 

Prvi brejk u susretu dvojice tenisera viđen je u šestom gemu seta odluke, kada je Fric iskoristio četvrtu brejk šansu i poveo sa 4:2 i opet je u poslednjem gemu na servis Ože-Alijasima, Fric bio bolji i time je meč završen. 

Novak Đoković kao prvi iz Crvene grupe igraće sa Tejlorom Fricom koji je grupnu fazu završio na drugom mestu Zelene grupe.  

Đoković i Fric su se do sada sastajali pet puta, a srpski teniser je u svim susretima izašao kao pobednik.

Kasper Rud kao prvoplasirani iz Zelene grupe u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Stefanos Cicipas-Andrej Rubljov, a taj meč je na programu u petak u 21.00.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво