Читај ми!

Đoković ekspres pregazio Tijafoa, Tim Evropa ponovo vodi

Novak Đoković savladao Francisa Tiafoa sa 2:0 po setovima 6:1, 6:3 i doneo Timu Evrope novo vođstvo. Evropljani sada vode sa 6:4.

Dva i po meseca Novak nije bio na terenu, još od finala Vimbldona, ali to se večeras nije primetilo u njegovoj igri. Dominirao je tokom celog meča, brzo slomio otpor protivnika kome nije dao šanse da zapreti. Na kraju ubedljiva i brza pobeda našeg tenisera. Dovoljan je podatak da je Tiafo prvi poen na Novakov servis osvojio tek na početku drugog seta.

Savršen prvi set za našeg asa. Na svoj servis nije izgubio nijedan poen. Protivniku je sa druge strane dozvolio da osvoji samo uvodni gem. Potom je naš teniser uz dva brejka osvojio sve gemove i prvi set dobio sa 6:1. Prvi set trajao je samo 23 minuta.

Na početku drugog seta Novak je ponovo oduzeo servis rivalu. Potom je došlo do opuštanja pa je Tijafo stigao do svoje prve brejk prilike. Novak se brzo vraća odbija taj napad i potvrđuje brejk.

Nastavo je Đoković da tera rivala da se pomuči za svaki poen, konstantno je pritiskao servis Tijafoa, ipak Amerikanac iz drugog pokušaja uspeva da osvoji prvi gem u drugom setu.

U narednom gemu na servis rivala Novak je propustio dve brejk prilike, Tijafo se izvukao i ostao u setu sa jednim brejkom zaostatka. 

Đoković je kotrolisao rezultat u nastavku, u devetom gemu ponovo je pritinuo servis rivala, stigao do dve meč lopte iskoristio je prvu i stavio tačku na ovaj meč - 6:3 u drugom setu. Drugi set trajao je 50 minuta.

Evropljani sada vode sa 6:4 protiv Tima Sveta. 

 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво