Читај ми!

Alkaraz i Rud u finalu Ju-Es opena, borba za titulu i teniski tron

Norvežanin Kasper Rud i Karlos Alkaraz iz Španije igraće u velikom finalu Ju-Es opena. Rud i Alkaraz će se u nedelju nadmetati za prestižni trofej na stadionu "Artur Eš", ali to neće biti borba samo za prvi grend slem, već i za svetski tron, pošto će pobednik postati najbolji teniser na svetu.

U uzbudljivom polufinalu španski teniser savladao je Amerikanca Tijafoa u pet setova, dok je Norvežanin Rud prethodno pobedio Rusa Hačanova u četiri seta.

Devetneastogodišnji Španac Karlos Alkaraz biće u nedelju u prilici da osvoji svoj prvi grend slem, naravno ako bude bolji od podjednako motivisanog Norvežanina Kaspera Ruda.

Španac je u pravom triler meču u pet setova (3-2) pobedio 24-godišnjeg američkog tenisera Fransisa Tijafoa po setovima 6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (5), 6:3.

Alkaraz je postao najmlađi finalista nekog grend slema i sada ima veliku šansu da obori rekord Rafaela Nadala, čoveka za kojeg kažu da će ga mlađi sunarodnik nadmašiti.

Međutim, posao mu neće biti lak jer i Rud igra sjajno, a osim titule, i on ima šansu za dvostruki uspeh.

Kasper ima iskustvo igranja finala jer je pre nekoliko meseci izgubio upravo od Nadala na Rolan Garosu.

Norvežanin je rezultatski gledano imao nešto lakši posao sa Rusom Karenom Hačanovom kojeg je pobedio sa 3-1 odnosno 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:2.

Alkaraz je treći, a Rud peti nosilac na ovogodišnjem Ju-Es openu, ali će od ponedeljka imati mnogo bolji status.

Jedan od njih dvojice će biti novi svetski "broj 1" i naslediti Danila Medvedeva koji će morati da prepusti krunu jer nije uspeo da odbrani titulu u Njujorku.

Finale je na programu u nedelju 11. septembra.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво