Читај ми!

Nadal i dalje bez poraza na grend slemovima u 2022. godini

Španski teniser Rafael Nadal nastavio je sa sjajnim partijama na grend slemovima u 2022. godini i ostvario 22. pobedu, a interesantno je da još nema poraz na najvećim turnirima. Nadal je u trećoj rundi Ju-Es opena eliminisao Rišara Gaskea iz Francuske maksimalnim rezultatom, po setovima 6:0, 6:1, 7:5.

"Bik sa Majorke" tako je nastavio fantastičnu sezonu na grend slemovima i zabeležio 22. trijumf, a samo na Vimbldonu nije stigao do pehara jer ga je sprečila povreda trbušnog mišića.

Upravo je zbog njeg Rafa bio pod znakom pitanja i za Ju-Es open, ali se oporavio na vreme i partije koje pruža na "Flašing Medouzu" potvrđuju da je spreman za novu titulu.

U trećem kolu protiv Gaskea posao je završio za samo dva sata i 20 minuta – u prva dva seta rivalu je prepustio samo jedan gem i bilo jasno da Francuz nema čemu da se nada.

Nadal je nastavio i savršen učinak protiv Rišara, pobedivši ga i u 18. međusobnom okršaju.

On će se u četvrtoj rundi sastati sa domaćim predstavnikom Frensisom Tijafoom, koji je u tri seta eliminisao Dijega Švarcmana.

Ukoliko momak iz Manakora bude osvojio Ju-Es open, osim 23. grend slema, ponovo će se vratiti na prvu poziciju na ATP rang-listi.

Pobede su upisali još Karlos Alkaraz, Ilja Ivaška, Marin Čilić i Janik Siner.

Ju-Es open na programu je od 29. avgusta do 11. septembra, igra se za nagradni fond od 60.102.000 dolara, a titulu brani Danil Medvedev.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво