Читај ми!

Đoković potvrdio da ne igra na Ju-Es openu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da ove godine neće učestvovati na Ju-Es openu. Đoković je na društvenim mrežama objavio da ne putuje u Njujork jer, zbog činjenice da je nevakcinisani stranac, nema pravo da uđe na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država.

Novak definitivno neće učestvovati na poslednjem grend slemu sezone, što je potvrdio nekoliko dana pre početka turnira.

"Nažalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mojim navijačima za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro", napisao je Novak na društvenim mrežama.

Zbog činjenice da nije vakcinisan, nije mu dozvoljeno da kroči na teritoriju SAD, a uprkos snažnoj akciji da mu se omogući nastup, jedina mogućnost bilo je dobijanje medicinskog izuzeća.

Administracija predsednika Džozefa Bajdena (ili on lično) jedina je mogla da omogući izuzeće srpskom igraču, ali se to nije desilo i turnir u Njujorku ostao je bez trostrukog šampiona.

Ovakav scenario mogao je da se nasluti nakon što su čelni ljudi turnira objavili saopštenje u kojem piše da će primenjivati zdravstvene i bezbednosne protokole koji su određeni za borbu protiv koronavirusa.

Đoković tako neće imati priliku da se nadmeće za 22. pehar sa najvećih turnira i pokuša da izjednači rekord koji trenutno drži Rafael Nadal.

On je vredno trenirao u spremao se u Beogradu i Crnoj Gori, ali će na kraju propustiti celokupnu turneju po Americi.

Trenutno šesti igrač na ATP rang-listi izgubiće 1.200 bodova jer je pre 12 meseci stigao do finala u kojem je izgubio od Danila Medvedeva. To znači da ga očekuje novi pad i sredinom septembra bi mogao da ispadne iz najboljih 10.

Njegovim neigranjem od srpskih predstavnika na "Flašing Medouzu" ostaju Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić.

Novakov naredni turnir je grupna faza završnice Dejvis kupa od 13. septembra.

Ju-Es open se održava od 29. avgusta do 11. septembra i igra se za nagradni fond od 60 miliona dolara.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво