Читај ми!

Nadal ima rešenje za povredu stopala: Injekcije sa pulsirajućom frekvencijom

Španski teniser Rafael Nadal otkrio je da ima plan za dugoročno rešenje problema sa povredom stopala pošto će u budućnosti koristiti tzv. injekciju sa pulsirajućom radiofrekvencijom, prenose španski mediji.

Nadal je u nedelju osvojio 14. titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 6:3, 6:3, 6:0.

On je priznao da je pred finale morao da primi injekciju zbog bolova u levom stopalu.

"Igrao sam dve nedelje u ekstremnim uslovima pod injekcijama koje su anestezirale stopalo. Zbog anestezije nisam imao osećaj u stopalu", rekao je španski teniser posle finala.

Španski sportski list Marka navodi da Nadal ima plan za dugoročno rešenje svog problema.

"Anestetici koje sam primao direktno u nerv su mi pomogli. Sada ću da prođem terapiju koja je drugačija. To mi je pomagalo i otklanjalo bol u prošlosti. Sastoji se od primanja injekcija s pulsirajućom radiofrekvencijom koja može smanjiti osetljivost nerva u stopalu. Od anestetika mi stopalo potpuno utrne i ne osećam ga, dok je tretman sa radiofrekvencijom dosta kontrolisaniji. On polovično 'uspava' nerv. Videćemo kako će to izgledati u sezoni na travi", rekao je Nadal, koji je najavio da će igrati na Vimbldonu.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво