Читај ми!

Vajda se prvi put oglasio o Novaku: Obeležen je, ali nije rekao poslednju reč u tenisu

Marjan Vajda, glavni trener Novaka Đokovića, prvi put se oglasio posle skandala u kojem je njegov pulen bio žrtva, zbog čega je morao da napusti Australiju. Đoković je deportovan iz Australije i onemogućeno mu je učešće na prvom grend slemu u sezoni, pošto mu je, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka, koju je potom potvrdio i Federalni sud, poništena viza. Vajda je istakao da je Novak obeležen, ali da je do sada pokazao da je mentalno dovoljno jak da prevaziđe probleme sa kojima se susreo.

Vajda, koji ovoga puta nije putovao sa Novakom u Melburn, za slovački magazin Aktualiti, govorio je o situaciji u kojoj se devetostruki šampion našao i prvo obrazložio zašto se do sada nije oglašavao.

"Morao sam da se smirim jer i dalje ne razumem to što su mu uradili, dugo nisam video takvu nepravdu. Uz to, mediji su velikim delom krivi jer su manipulisali informacijama. U Australiji pogotovo, konstantno su podgrevali stav protiv Đokovića", rekao je Vajda.

Čovek koji je čitavu karijeru sa Novakom ne može ni da zamisli kako se osećao srpski šampion jer, kako priznaje, sâm je imao velikih problema da iz Bratislave sluša vesti.

"Ne znam kako bih se poneo da sam bio tamo. Čak i ovde, kod kuće u Bratislavi, nisam dobro spavao i nisam verovao da takva stvar može da se dogodi. Svi znaju da je putovao samo sa jednim ciljem – da odbrani trofej na prvom grend slem turniru u sezoni."

Podvukao je da je Đoković žrtva političkog procesa, ali je i optužio medije, posebno australijske, za širenje pogrešnih informacija i narušavanje njegovog ugleda.

"Ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo, verovatno je mnogo patio. Podneo je sve, ali obeležili su ga, bio je to politički proces. Imaće značajne posledice, neće biti lako vratiti se. Bio je to i upad u njegovu privatnost."

Vajda je pričao i o tome da Novak nije kriv što Australija dnevno ima po 100.000 novozaraženih, o činjenici da su mnogi teniseri ostali nemi da javno podrže kolegu, kao i da mu nije jasno zašto su čelnici u Francuskoj već sada objavili da nevakcinisani igrači verovatno neće moći da nastupaju na Rolan Garosu.

Glavno je pitanje šta će se dešavati sa karijerom najboljeg tenisera sveta, a iako nije siguran, Slovak veruje da Đoković nije završio.

"Nisam se čuo s njim otkad je došao u Beograd. Niko ne zna. Jasno je da ga je ovo pogodilo mentalno, boleće ga dugo i biće mu teško da sve ovo izbaci iz glave. Ipak, poznajem ga, veoma dobro, Novak je jak, odlučan i još nije rekao poslednju reč u tenisu", zaključio je Vajda.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво