Читај ми!

Novak pred sudom oko ponoći, ministarstvo zdravlja Australije: Đoković ne predstavlja opasnost

Novak Đoković je odradio preliminarno saslušanje pred Saveznim sudom Australije, na kojem je doneta odluka da će suđenje biti održano u subotu od 23.30 po srednjoevropskom vremenu. Zvaničnici ministarstva zdravlja Australije u zvaničnoj dokumentaciji dostavljenoj sudu, ističu da najbolji teniser sveta Novak Đoković ne predstavlja opasnost po državu. Od 23.00 na Prvom programu RTS-a možete gledati specijalnu emisiju povodom Novakovog suđenja, a sva dešavanja iz Australije pratite na našem portalu.

Pred Saveznim sudom je da donese konačnu odluku o učešću Novaka Đokovića na Australijan openu. Danas mu je opet poništena viza i morao je ponovo pred sud. Konačna odluka prebačena je na višu istancu.

Dan je počeo novim oduzimanjem vize Novaku Đokoviću. Na ovaj potez odlučio se Ministar za imigracije u Federalnoj vladi Aleksa Hoka, koji je tako iskoristio svoje diskreciono pravo.

Sud nije odobrio momentalnu deportaciju, usledila je žalba Novakovog pravnog tima. Potom i saslušanje pred sudijom Kelijem, koji je na kraju odlučio da postupak prebaci u Savezni sud.

Sudija Keli je istakao da je odluku doneo kako bi obezbedio brz preokret i izbegao dodatne žalbe.

"Prebacivanje postupka sa ovog na drugi sud kvalifikovano je uslovom da savezni sud potvrdi nalog koji bih doneo.", rekao je Keli između ostalog.

Vođenje postupka pred Saveznim sudom povereno je sudiji Dejvidu Džonu O'Kalahanu.

U slučaju da sud odluči u njegovu korist, moći će da nastupa na Australijan openu, ali u slučaju da potvrdi odluku Federalne vlade, Novak će morati da napusti Australiju i preti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво