Читај ми!

Odgovor Federalne vlade Australije: Ako Đoković pobedi, imamo pravo da ga opet privedemo

Federalna vlada Australije odgovorila je na žalbu koju su predali advokati Novaka Đokovića dokumentom od 13 strana. Australijska vlada je, između ostalog, neposredno pred Đokovićev izlazak pred sud, objavila da kao suverena država ima pravo da ga ponovo pritvori, u slučaju da srpski teniser dobije dozvolu za ostanak u zemlji.

Pred saslušanje koje počinje u ponoć po srednjoevropskom vremenu, Federalna vlada je na svom sajtu objavila dokument kao odgovor na žalbu Novakovih predstavnika.

Izdvajaju se dve ključne stavke koje se tiču svetskog "broja 1".

"Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može da uđe u Australiju. Postoje kriterijumi po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge da odbijemo vizu. Niko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno", navodi se u odgovoru.

Druga stavka je mnogo drastičnija i govori o mogućnosti da Đoković ponovo bude priveden, čak i u slučaju da dobije na sudu.

"Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantina na slobodu, mi i dalje možemo da ga stavimo u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu, ne garantuje da ga vlasti Komonvelta neće opet privesti", izdvojio je Rotenberg iz teksta.

U jednom delu odgovora ističe se da je medicinsko izuzeće poništeno jer ne postoje dokazi da je imao akutnu infekciju koronavirusom, kao što je prijavljeno u Đokovićevoj dokumentaciji.

Kompletan odgovor Federalne vlade Australije možete pogledati OVDE.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво