Читај ми!

Novak oko osam sati na aerodromu u Melburnu, "od svih izuzetaka, samo je on problem"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković već sedam sati nalazi se na aerodromu u Melburnu, jer mu lokalne vlasti države Viktorija ne dozvoljavaju ulazak u zemlju. Đokoviću nije izdata viza, jer nije vakcinisan i nije podneo "odgovarajući zahtev". Predsedsnik Srbije Aleksandar Vučić uspeo je da se čuje sa Novakom Đokovićem u Melburnu, prenosi Tanjug.

Đoković je sleteo na aerodrom "Tulamarin" oko pola sata pre ponoći po lokalnom vremenu, ali se već na ulasku u državu suočio sa problemom.

Čelnici Viktorije ne žele da mu odobre vizu, iako Federalne vlasti traže da se poštuje odluka o medicinskom izuzeću i dozvoli učešće na Australijan openu.

Novak je na aerodromu smešten u posebnu prostoriju, koju obezbeđuje policija i prema brojnim izvorima, duže vreme mu je bila zabranjena upotreba mobilnog telefona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stupio je u kontakt sa Novakom, prenosi Tanjug.

Vučić je dodao da se čuo i sa australijskim ambasadorom u Srbiji i da očekuje hitnu reakciju australijskih vlasti po pitanju Novaka Đokovića i njegovog učešća na Australijan openu.

"Problem je nastao onog trenutka kada je Novak pokazao svoj pasoš sa vizom, a ona nije dozvoljavala ulazak na osnovu odobrenog zdravstvenog izuzeća za igranje na Australijan openu. Naknadno je pozvana vlada Viktorije, čiji je glavni grad Melburn i ministarska sporta gospođa Palford. Ona je izjavila da vlada Viktorije ne može da bude sponzor za Novakov ulazak u Australiju", rekao je Dragan Caran, nekadašnji dopisnik RTS-a iz Australije.

"Vodi se politička borba između države Viktorija i federalnih vlasti. To zdravstveno izuzeće je rezultat ozbiljnih razgovora dva panela, jedan je Australijan open, a drugi panel je onaj federalnih zdravstvenih radnika, koji su anonimno razmatrali mogućnost da se odobri izuzeće ne samo za Novaka, već i za nekih petnaestak tenisera koji bi trebalo da učestvuju na AO. Čudi da je samo na Đokoviću akcenat i da se samo njemu prave problemi", dodaje Caran.

Premijer vlade Australije Skot Morison, sat pre sletanja aviona u kojem je Novak Đoković, izjavio je da "svi moraju da poštuju pravila, a ukoliko Đoković ne ispunjava uslove koje zahtevaju australijske federalne vlasti prilikom ulaska u zemlju tokom pandemije koronavirusa, njemu neće biti dozvoljen ulazak".

"Odmah je podignuta prašina onog trenutka kad se saznalo da će Novak doputovati u Australiju. Komentari su nemilosrdni prema svetskom teniseru broj jedan. Čak mu je nametnut nadimak 'Novaks Đokovid'. Ovo je Australija, sve je moguće, ali mislim da će razum predvladati. Novak Đoković je ispunio sve tražene uslove za učešće na turniru, ima validnu vizu i ne vidim razliku da se ovo toliko oteže. Najnormalnije bi bilo da do ove limbo situacije nije ni došlo, nego da je uredno prošao proceduru", dodaje Caran.

Trener srpskog tenisera Goran Ivanišević, na Instagramu je podelio sliku sa aerodroma uz komentar: "Ne baš uobičajen put u Australiju."

Novak Đoković bi učešćem na ovogodišnjem prvom grend slemu sezone imao priliku da odbrani trofej u Australiji, ali i dođe do rekordnog 21. grend slema u karijeri, čime bi pretekao Rodžera Federera i Rafaela Nadala po tom parametru na listi najtrofejnijih tenisera u istoriji sporta.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво