Читај ми!

Troicki objasnio zašto je Krajinović igrao u dublu umesto Ćaćića

Kapiten Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki objasnio je zašto je u odlučujućem meču sa Hrvatskom u dublu sa Novakom Đokovićem igrao Filip Krajinović, a ne Nikola Ćaćić. Srbija je izgubila u polufinalu Završnog turnira u Madridu od Hrvatske (2:1), pošto je dubl poražen od Mata Pavića i Nikole Mektića.

Đoković i Ćaćić su do sada obično igrali u dublu kada su "orlovi" jurili trijumf, ali je Troicki protiv "vatrenih" izabrao Krajinovića.

"Znali smo da će to biti najteži meč, svakako. Ideja je bila da imamo dva dobra singl igrača sa dobrim riternima, da budu agresivni na riternu. Na nažu žalost, dubl tim broj jedan je bio spreman i igrao je na vrhunskom nivou. Zato i jesu prvi u svetu dublova. Naša šansa bio je singl. Novak je, naravno, odradio svoj posao, ali nažalost, u prvom singlu, gde smo bili favoriti, mislim da smo morali da iskoristimo šanse", rekao je Troicki.

Debitant na klupi Srbije potvrdio je da se Filip i fizički nije osećao najbolje tokom Završnog turnira.

"Što se tiče Filipa, nažalost, od meča u Austriji sa Nemačkom, nije bio najspremniji, imao je istegnuće mišića. Zato nije mogao da igra u singlu. Nadao sam se da će sve to raditi u dublu, da će dva singl igrača sa agresivnim riternom i sa osnovne linije, funkcinisati, ali nije išlo. Zato smo menjali. Novak i Filip su najčvršći, igrali su dosta zajedno, to je bila ideja", naveo je kapiten.

Viktor je pokušao da analizira i iznenađujući poraz Dušana Lajovića od Borne Goja, u prvom meču singlova koji je i odlučio pobednika.

"Teško je objasniti u ovom trenutku. Ne znam šta je išlo pogrešno. Dali smo mu praktično i prvi set, Borna je imao 4:1, igrao je dobro, agresivno. Duci je odigrao potom dobar gem, vratio se, dobio prvi set. Ne znam, posle se Borna vratio, u taj defanzivni mod. Duci, stvarno ne znam...Moraću ponovo da pogledam meč da vidim šta se dešavalo. Promašivao je mnogo, taktički nije igrao dobro. To je bio ključan meč, jer kako sam rekao, dubl je bilo zaista teško dobiti", zaključio je Troicki.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво