Читај ми!

Danil Medvedev i radost "mrtve ribe"

Danil Medvedev je osvojio svoj prvi grend slem u karijeri, a onda je nastavio niz presedana pa je tu pobedu – proslavio. Teniser koji je poznat po tome što ne izražava emocije na terenu odlučio je da najveći trofej svog života ovekoveči proslavom koju je "skinuo" iz video-igre sa fudbalskom tematikom.

Ruski teniser je ranije rekao kako proslavljanje i javno pokazivanje emocija na sportskom borilištu "nisu njegova stvar". Najemotivniji je bio kada je, osvojivši završni ATP turnir, slegao ramenima.

Ali drugi igrač sveta, nakon što je savladao prvog reketa sveta bez izgubljenog seta na Flešing Medouzu, odlučio je da uradi nešto drugačije.

Nakon što je osvojio odlučujući poen, skočio je i opružio se na podu – što je referenca na, onima koji se time bave, jako dobro poznatu proslavu "pad cigle ili mrtvu ribu" u FIFA franšizi fudbalskih simulacija.

"Samo će legende razumeti, ono što sam uradio jeste L2+left (kombinacija pritisnutih dugmića na džojstiku prilikom izvedbe opisanog pokreta)", objasnio je Medvedev njujorškoj publici posle meča.

Otkrio je da je proslavu osmislio jedne noći tokom takmičenja, kada je imao problem da zaspi.

"Ne proslaviti bi bilo previše dosadno, jer to radim stalno. Želim da uradim nešto, ali nešto posebno. Nije lako izvesto ovo na tvrdoj podlozi, malo sam se i ozledio, ali sam zaista srećan kako je ispalo", rekao je Medvedev.

Đoković je imao specifičan odnos sa publikom u Njujorku, koji je u ovom finalu dobio jednu sasvim drugu dimenziju.

Ali slično iskustvo ima i Medvedev, koji je, na svom putu ka finalu 2019. godine, često igrao sa tribinama protiv sebe. Čak je i pantomimom pokazivao kako mu njihovi negativni pokliči daju snagu.

Međutim, kada je u finalu protiv Rafaela Nadala uspeo da se vrati posle dva seta zaostatka (Španac slavio u pet setova), odjednom je pridobio naklonost tribina, iskazanu u nekoliko dužih ovacija na nogama, na šta je i posle ovog finala podsetio u svom govoru.

"Želim da vam se zahvalim još jednom. Ovoga puta ste možda bili malo više uz Novaka, što je razumljivo, ali nikada neću zaboraviti koliko ste mi snage davali".

Medvedev je prvi Rus od Marije Šarapove koji je osvojio Ju Es open. Ona je titulu osvojila 2006. godine.

On je i prvi teniser od Nadala 2010. godine koji je izgubio samo jedan set na turniru.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво