Читај ми!

Đoković uskoro obara i rekord Navratilove, Krajinović opet drugi reket Srbije

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković započeo je 330. sedmicu na prvom mestu ATP rang-liste, čime je nastavio da se približava još jednom rekordu. Đoković je sačuvao bodove osvojene na nedavno završenom Vimbldonu i uskoro će na večnoj listi svetskih "brojeva 1" preskočiti i Martinu Navratilovu.

Novak ima 12.113 bodova i ubedljivo vodi ispred drugoplasiranog Danila Medvedeva (10.370), a odavno je poznato da je novi rekorder po broju sedmica na prvom mestu u muškom tenisu.

Međutim, ima priliku da postavi nove standarde kada su obe konkurencije u pitanju, pošto su ispred njega ostale samo Martina Navratilova i Štefi Graf.

Čuvena Čehinja je tokom svoje dominacije sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka provela 332 nedelje kao najbolja na svetu, ali je izvesno da će je srpski as preteći. Đoković će sigurno prvi ostati još tri sedmice i ispred njega će ostati samo legendarna Nemica.

Štefi Graf ubedljivo vodi u ovom parametru jer je 377 nedelja provela kao najbolja teniserka sveta, ali neće biti iznenađenje ukoliko i nju Novak pretekne sledeće godine.

Posle Medvedeva, na trećoj poziciji ostao je Rafael Nadal, koji je mogao da sklizne i na četvrto da je Stefanos Cicipas osvojio turnir u Hamburgu. Grk zaostaje 240 bodova za Špancem, dok prvih 10 kompletiraju Aleksander Zverev, Dominik Tim, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Rodžer Federer i Denis Šapovalov.

Što se ostalih srpskih igrača tiče, Filip Krajinović je, zahvaljujući sjajnom nastupu u Hamburgu, ponovo drugi reket Srbije. Krajinović je eliminisao upravo Cicipasa u Nemačkoj i došao do finala – nije uspeo da osvoji prvu titulu, ali je napredovao za 10 pozicija i sada je 34. na ATP rang-listi.

Ima 1.724 boda i devet mesta je bolje rangiran od Dušana Lajovića (1.450).

Miomir Kecmanović, koji će uz Đokovića predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, zauzima 50. mesto sa 1.450 bodova, dok je Laslo Đere napravio pomak i sada je dva stepenika ispod Kecmanovića.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво