Читај ми!

Na Vimbldonu muk – Hurkač izbacio Federera u četvrtfinalu!

Poljski teniser Hubert Hurkač nastavio je bajku na Vimbldonu i plasirao se u polufinale i to ni manje ni više nego pobedom nad Rodžerom Federerom. Hurkač je posle Danila Medvedeva napravio još jedno iznenađenje i eliminisao osmostrukog šampiona, rezultatom 6:3, 7:6 (7-4), 6:0, plasiravši se tako u svoje prvo grend slem polufinale. Tamo će igrati sa Mateom Beretinijem koji je u četiri seta eliminisao Feliksa Ože-Alijasima.

Na Centralnom terenu Ol Ingland kluba zavladao je muk jer je 24-godišnjak iz Vroclava savladao favorita britanske publike i onemogućio ga da se plasira u 14. polufinale na travnatom grend slemu.

Švajcarac je posle teškog prvog kola dizao formu i činilo se da je spreman da stigne do same završnice, ali mu se na putu našao izuzetno raspoloženi Hurkač.

Momak koji je u Majamiju osvojio prvi masters do nastupa na Vimbldonu ostvario je samo jedan trijumf, međutim, to mu nije smetalo da veže dve najveće pobede u karijeri.

Prvo je posle maratona bio bolji od Medvedeva, da bi dan kasnije igrao kao u transu i koristio svaku Rodžerovu grešku.

Od samog starta meča bilo je jasno da osvajač 20 grend slemova nije bio na svom nivou. U četvrtom gemu je spasao tri brejk lopte, ali kod sledećeg servis-gema nije imao šanse. Odigrao je katastrofalno i našao se u zaostatku.

Poljak mu je oduzeo servis i to mu je bilo dovoljno da povede 1-0.

Početkom drugog se situacija na terenu promenila – Rodžer je taj deo igre otvorio brejkom, poveo sa 3:0 i činilo se da može da se vrati. Desilo se potpuno suprotno, pošto je Hubert izjednačio, izborio taj-brejk, a onda i dobijanjem drugog seta prelomio pobednika.

Federer kao da nije postojao u trećem i Hurkač ga je sa "nulom" počistio za manje od sat i 50 minuta igre.

"Sanjao sam da igram protiv njega. Neverovatno je što sam ga pobedio ovde, posebno zbog svega što je uradio ovde", izjavio je Hurkač.

On će se u borbi za finale boriti sa Mateom Beretinijem, koji je eliminisao Feliksa Ože-Alijasima, rezultatom 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.

U drugom polufinalu sastaju se Novak Đoković i Denis Šapovalov.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво