Читај ми!

Sakari i Krejčikova priredile iznenađenja za plasman u polufinale Pariza

Grkinja Marija Sakari i Čehinja Barbora Krejčikova u današnjim mečevima načinile su najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri i boriće se za plasman u finale turnira na Rolan Garosu. U neobično dramatičnim mečevima Krejčikova je nadigrala Amerikanku Koko Gof sa 7:6/8:6/, 6:3, a Sakari je eliminisala aktuelnu šampionku Pariza Poljakinju Igu Švjontek sa 6:4, 6:4.

Grkinja Marija Sakari, trenutno 18. teniserka sveta, nadigrala je aktuelnu šampionku Igu Švjontek sa 6:4, 6:4 posle 91 minuta igre i postigla najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Poljakinja je tokom meča imala problema i sa povredom, pa je posle 0:2 u drugom setu zatražila medicinski tajm-aut i na teren se vratila sa zavijenom butinom.

Potom je uspevala da dobije gemove na svoj servis, ali je to bilo sve pa je Sakari stigla do tri meč lopte i iskoristila poslednju od njih, postavši tako prva Grkinja u polufinalu Rolan Garosa.

Meč Čehinje Barbore Krejčikove i Amerikanke Koko Gof imao je znatno više obrta i neizvesnosti.

Američka teniserka je u prvom setu vodila sa 3:0, pa sa 5:3 i mala tri set lopte, ali je uporna Krejčikova uspela da set uvede u taj brejk koji osvaja sa 8:6 za vođstvo u meču.

U nastavku Čehinja osvaja seriju gemova za prednost od 5:0, ali 17-godišnja Amerikanka Koko Gof uzvraća sa tri dobijena gema ali ne i da se potpuno vrati u meč, pa Krejčikova osvaja meč za plasman u polufinale.

Sakari i Krejčikova su tako ostvarile najveće uspehe u dosadašnjoj karijeri i sastaće se u duelu za plasman u finale turnira u Parizu.

Interesantno je da se u drugom polufinalu takođe sastaju dve debitantkinje Tamara Zidanšek iz Slovenije i Ruskinja Anastasija Pavljučenkova.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво