Читај ми!

Slovenka Tamara Zidanšek nadigrala i Bardosu za polufinale

Slovenačka teniserka Tamara Zidanšek je nadigrala i Španjolku Paulu Bardosu sa 2:1 (7:5, 4:6, 8:6) i priredila novo iznenađenje u vrlo ravnopravnom i do kraja neizvesnom četvrtfinalnom meču na turniru Rolan Garos. U svojoj prvoj borbi za plasman u finale grend slem turnira Tamara Zidanšek će se sresti sa pobednicom iz duela Elene Ribakine i Anastasije Pavljučenkove.

Iako nije najbolje ušla u meč Slovenka Tamara Zidanšek, koja se prvi put u karijeri plasirala među osam najboljih teniserki na grend slem turniru, uspela je da se posle dva izgubljena servis gema vrati u igru i posle preokreta osvoji prvi set sa 7:5 nagovestivši da može prirediti novo iznenađenje u duelu sa znatno bolje plasiranom Paulom Badosom.

Španska teniserka, koja je trenutno 35. na listi, ipak uspeva da se vrati u meč tokom drugog seta koji takođe posle nekoliko obrta u finišu osvaja sa 6:4 čime duel uvodi u treći odlučujući set.

Na samom startu Slovenka gubi prvi servis gem ali uspeva da dođe do ribrejka da drugom servis gemu Bardose, pa se ravnopravan duel odvijao do samog finiša odlučujućeg seta.

U samom finišu, pri rezultatu 6:6 prva, do brejk šanse dolazi Badosa ali ne uspeva i da je pretvori u prednost, Slovenka potom osvaja čak četiri šanse za dobijanje gema i tek poslednju koristi za 7:6.

Na servis gemu Bardose Tamara Zidanšek osvaja tri brejk šanse i drugu pretvara u pobedu sa 8:6 i svoj najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.

U borbi za plasman u finale Tamara Zidanšek će se sresti sa pobednicom iz drugog današnjeg četvrfinalnog meča u kome se nadmeću Elena Ribakina i Anastasija Pavljučenkova.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво