Читај ми!

Duel titana pripao kralju šljake, Nadal posle bespoštedne borbe nadigrao Đokovića

Novak Đoković nije uspeo da odbrani Rim. Bolji od njega u finalu bio je Rafael Nadal. Posle velike borbe u tri seta Španac je slavio rezultatom 7:5, 1:6, 6:3. Ovo je Špancu deseta titula u Rimu.

Duel iz druge teniske dimenzije. Đoković i Nadal demonstrirali sve lepote igre. Bespoštedna borba dva asa, puno trčanja, sjajnih udaraca, drop šotova, "nemogućih poteza", bacanja za lopticu i naravno grešaka. Sve to u žaru borbe. Dokazali su da još uvek nisu za "staro gvožđe", ustvari da im nema ravnih i da još mogu da vladaju svetskim tenisom. Na kraju mogao je samo jedan da trijumfuje a to je bio Rafael Nadal.

Novak je nešto bolje ušao u meč stigao do ranog brejka. Međutim, Nadal nije dozvolio da ga materijalizuje, odmah je vratio izgubljeno. Nastavljena je velika borba za svaki poen. Kako je set odmicao Rafa je delovao nešto sigurnije.

Odlučujući poen u prvom setu bio je pri rezultatu 5:5 i 40:30 za našeg asa. Novak je odservirao duplu servis grešku, potom je Rafa uspeo da napravi brejk. Đoković je pokušao da se vrati, ali je Nadal odbio njegov napad osvoji servis i tako reši prvi set u svoju korist.

Nakon što je u trećem gemu drugog seta spasio brejk loptu Novak je zaigrao kao preporođen. Već u narednom je oduzeo servis protivniku i stekao prednost. Nadal je sve više grešio, a naš teniser je nastavio da dominira.

Novim brejkom Đoković je samo potvrdio bolju igru u ovom periodu, a set je završio svojim servisom za ubedljivih 6:1 u drugom setu.

Nastavljena je velika borba i u odlučujućem setu. Nakon brzo izgubljenog seta Rafa se vratio u igru, Novak je ostao na svom nivou, sasvim dovoljno da 2.500 ljudi na tribinama uživa u magijama dva tenisera.

Sredinom seta Nadal je došao do brejka prednosti, nakon što je spasio brejk loptu na svoj servis, i to na impresivan način, bez izgubljenog poena. Potom je lako osvojio svoj servis i poveo sa velikih 5:2.

Novak nije imao snage da uzvrati, Nadal na svoj servis stavlja tačku na meč - 6:3 u trećem setu. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво