Читај ми!

Krajinović pao u finišu, drama i maraton u Minhenu pripali Štrufu

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na ATP turniru u Minhenu u četvrtfinalu, pošto je u dramatičnom meču izgubio od domaćeg igrača Jan-Lenarda Štrufa. Krajinović je mogao da pobedi u duelu koji je trajao skoro tri sata, ali je poražen rezultatom 6:4, 4:6, 7:6 (7-3).

Filipu nije prijalo što je preskočio prva dva meča jer je na startu turnira bio slobodan kao četvrti nosilac, dok mu je drugo kolo bez borbe predao Janik Hanfman.

Krajinović je u prvom setu propustio nekoliko brejk prilika i za to je surovo kažnjen, pošto je u 10. gemu pretrpeo brejk, kojim je ujedno i izgubio set.

Međutim, odlično je odgovorio u drugom – taj deo igre započeo je serijom od četiri gema, uz dva napravljena brejka, pre nego što je ušao u probleme.

Štruf je vratio jedan brejk, kod rezultata 5:3 imao i šansu da uhvati potpuni rezultatski priključak, samo što je sada Filipov servis bio na nivou. Dobio je još jedan gem i izborio odlučujući set.

Drama je dostigla vrhunac tada jer igrači nisu mogli da zadrže svoj servis i brejkovi su se ređali kao na traci. Čak šest je viđeno, a poslednjim je srpski "reket broj 2" uspeo da ostane u životu i izbori egal u završnici.

U 10. gemu je Krajinović spasao dve meč lopte rivala, ali je pao u taj-brejku i omogućio Nemcu da teren napusti kao pobednik.

On će se u sledećem kolu boriti sa pobednikom meča Aleksander Zverev – Ilja Ivaška.

ATP turnir iz serije 250 u Minhenu igra se za nagradni fond od 419.470 evra.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво