Читај ми!

Nadal se opet mučio, ali preživeo Nišikorija u Barseloni

Treći teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Barseloni, pošto je teškom mukom savladao Keija Nišikorija. Nadal se ponovo mučio na jednom od omiljenih turnira, ali je uspeo da trijumfuje rezultatom 6:0, 2:6, 6:2.

"Bik sa Majorke", koji je 11 puta dizao pehar na ovom takmičenju na kojem i glavni stadion nosi ime po njemu, drugi put je imao problema jer je i u drugoj rundi ispustio set protiv Ilje Ivaške.

Ovoga puta, ništa nije slutilo da će biti tako jer je od prvog poena igrao spektakularno – sve je stizao, branio se kao u najboljim danima i pogađao iz nekih neverovatnih pozicija.

Rano je napravio brejk i onda produžio seriju, pa je prvi set dobio sa "nulom".

U prvom gemu drugog dela je imao priliku za novi brejk, činilo se tada da je kraj meča blizu, ali se desio veliki preokret.

Kei se izvukao i počeo da diže nivo igre, što mu se isplatilo vrlo brzo. On je prvi oduzeo servis rivalu i stekao rezultatsku prednost. Tada je potpuno pustio ruku i podsetio na igrača koji je bio u samom svetskom vrhu i igrao finale Ju-Es opena.

Ritern ga je fantastično služio, nervirao je Španca loptama koje mu je konstantno slao pod noge i "momentum" se okrenuo. Sjajnom defanzivom je napravio i drugi brejk i lako došao do izjednačenja u setovima.

Sve je bilo na strani trenutno 39. tenisera planete do trenutka kada je imao velikih 0:40 u uvodnom gemu odlučujućeg seta. Nije uspeo da realizuje tri prilike, a potom ni četvrtu u sledećem, pa je kazna bila surova.

Osvajač 20 grend slemova je, kao mnogo puta u karijeri, dočekao i najmanji pad u igri rivala i iskoristio svoju šansu. Izmorio je Rafa Japanca, u četvrtom gemu napravio odlučujući brejk i nešto kasnije priveo meč kraju.

On će se u borbi za polufinale boriti sa Kameronom Norijem iz Velike Britanije, kojem je zbog povrede okršaj predao Belgijanac David Gofen.

Dalje su prosli i mlade zvezde Andrej Rubljov koji će se sastati u sledećem kolu – Rubljov je posle tri seta eliminisao Alberta Ramos-Vinjolasa (6:4, 6:7 (4-7), 6:4), dok je Siner nastavio sa pobedama nad velikim igračima i sada je bio bolji od Roberta Bautiste Aguta 7:6 (11-9), 6:2.

Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 1.565.480 evra.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво