Читај ми!

Đoković na korak do besmrtnosti

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković započeo je 309. sedmicu na vrhu ATP rang-liste i sada mu je ostala samo jedna kako bi izjednačio rekord koji drži Rodžer Federer. Đoković je novo neverovatno dostignuće, koje će zvanično potvrditi 8. marta kada bude bio rekorder sa 311 nedelja, ulepšao i titulom na Australijan openu.

Novak je potvrdio da je vladar Melburna osvojivši deveti trofej na Ozi openu, pobedom nad Danilom Medvedevom u finalu – 7:5, 6:2, 6:2.

To mu je bio 18. trofej na nekom od četiri najveća turnira, čime se ponovo približio na samo dva najvećim rivalima – Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Zbog promenjenog načina bodovanja koji će biti zadržan do marta, mnogi igrači su ostali na istom broju bodova, a Đoković trenutno ima 12.030 na prvom mestu.

Iza njega je Nadal sa 2.180 manje, odnosno 9.850 i jasno je da Srbina niko neće moći da stigne barem do početka aprila, što znači da će imati barem 315 sedmica na svom kontu. Takođe, mnogo će zavisiti i od turnira koji se budu održavali i rezultata najvećih konkurenata na tim turnirima.

"Svako ima svoj put, oni su već ispisali istoriju. Pokušavam da uradim to i ja na jedinstven način, koji odgovara meni. Da li razmišljam o osvajanju slemova i obaranju rekorda? Naravno. Dok se ne penzionišem, biću fokusiran na to. Rodžer i Rafa me inspirišu. Dok oni igraju, i ja ću. Kao da je trka ko će duže da igra tenis, ko će da pobeđuje više. Nadmetanje u svim segmentima", rekao je Đoković.

Ipak, najveći konkurenti ovoga puta nisu samo Federer i Nadal, iako Švajcarac tek treba da se vrati posle duge pauze zbog povrede, već i Danil Medvedev i Dominik Tim.

Rus je plasmanom u finale preskočio Austrijanca na trećoj poziciji i sada "diše za vrat" Špancu, pošto ima samo 115 bodova manje od Rafe (9.735). Štaviše, da je osvojio Australijan open, već bi bio drugi na svetskoj rang-listi.

"Moje mišljenje je da je Novak morao da osvoji titulu jer se on trudi da ima najviše grend slem trofeja u istoriji. Rafa će sigurno osvojiti još jedan ili dva Rolan Garosa, što znači da će Novak morati da koristi svoje prilike. Novak je favorit na Vimbldonu i Ju-Es openu. Nije lako nositi se sa razočaranjima, pogotovo posle onoga što se dogodilo u Njujorku", istakao je njegov trener Goran Ivanišević.

Tim je četvrtoplasirani sa 9.125, Federer je zbog celokupne situacije u poslednjih godinu dana zadržao visoko, peto mesto, dok promena u drugoj polovini top 10 nije bilo.

Stefanos Cicipas ostao je šesti, slede Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je zadržao 27. poziciju sa 1.875 bodova, Filip Krajinović je tri mesta ispod (1.718), Miomir Kecmanović je ostao 41. sa 1.388, dok je Laslo Đere trenutno 59.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво