Читај ми!

Mediji: "Kralj Australije", "Nemilosrdni i nepobedivi Đoković"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvajanja devete titule na Australijan openu tema je svetskih i regionalnih medija, koji u superlativima govore o njegovom trijufmu u Melburnu.

Đoković je danas u finalu bez velikih problema pobedio Rusa Danila Medvedeva 7:5, 6:2, 6:2.

Španski As, u tekstu pod naslovom "Kralj Australije", piše da je Đoković demonstrirao silu protiv Medeveda i da je na dva gren slema od izjednačenja sa Rafaelom Nadalom i i Rodžerom Federerom.

Britanski Bi-Bi-Si piše da je "nemilosrdni Đoković" došao do devete titule na Australijan openu, u sličnom tonu o njegovom uspehu piše i Gardijan, dok francuski Ekip donosi tekst pod naslovom "Đoković nepobedivi".

"Jutarnji list" iz Hrvatske navodi da je "Đoković pregazio Medvedeva", Indeks ističe da je "najbolji na svetu rutinski uzeo titulu", dok sarajevski portal Kliks piše da je "Novak pomeo Rusa i potvrdio dominaciju".

Britanski Gardijan piše da Novak osvaja Australiju kao po navici.

"Po kiši ili suncu, kada preti povreda ili kada je savršenog zdravlja, budite sigurni da će Novak Đoković pružiti očekivano. Osvaja Australijan open gotovo svake godine, kao po navici, a to je uradio još jednom za devetu titulu".

Metju Futermen iz Njujork tajmsa podseća na napore mlađih tenisera da sa trona skinu najbolje u istoriji igre. 

"Skoro svake godine se pojavi nova plejada izazivača, koji očajnički žele svoje mesto pod Suncem, da osvoje turnir koji se najviše ceni i pobedi trojicu igrača koje smatramo za najbolje u istoriji. I svake godine ne uspeju u tome, čineći da taj podvig bude još više nemoguć. Tako je bilo i sada u Melburnu, gde je Novak uradio ono što uvek radi", piše Futermen.

On podseća da Đoković, Federer i Nadal imaju ukupno 58 grend slem titula, a da svi igrači, mlađi od 30 godina, imaju ukupno - jednu.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво