Читај ми!

Medvedev je protivnik Đokovića u finalu Australijan opena

Ruski teniser Danil Medvedev biće protivnik našem Novaku Đokoviću u nedeljnom finalu Australijan opena. Medvedev je u polufinalu savladao Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:4, 6:2, 7:5 i za svoju prvu titulu će se boriti sa najboljim igračem današnjice.

Rus je odigrao savršen meč protiv Grka i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, plasiravši se u svoje drugo grend slem finale u karijeri.

Danil je ostvario i šesti trijumf u sedmom međusobnom okršaju sa Stefanosom, koji nije pre svega fizički uspeo da se oporavi nakon napornog meča sa Rafaelom Nadalom u prethodnoj rundi.

Držao se na početku meča na "Rod Lejver areni", ali je Medvedev uspeo da mu oduzme servis u petom gemu i od tada se nije osvrtao.

Svi udarci su mu savršeno funkcionisali, servis mu je bio siguran, a karakterističnim načinom igre oduzimao je ritam rivalu sa druge strane mreže, a potom i kažnjavao svaku grešku grčkog igrača. Priveo je uz sitne poteškoće prvi deo igre u svoju korist, da bi odlučujuči korak napravio početkom drugog.

Napravio je brejk na startu tog seta, potom i još jedan, i za manje od 80 minuta stigao na korak do novog finala.

Kada je zadao novi udarac u prvom gemu trećeg seta, pa imao tri vezane brejk šanse za dupli brejk, činilo se da je kraj blizu. Međutim, unervozio se, a Cicipas počeo bolje da igra i malo je nedostajalo da izbori četvrti.

Medvedev je ipak odbio veliki nalet, vratio se svom stilu i nekim neverovatnim udarcima ipak preokrenuo situaciju u svoju korist.

Na kraju, zabeležio je 17 asova, imao 46 vinera i 21 neiznuđenu grešku, dok je Cicipas bio ue "debelom minusu".

Grk je upisao 19 direktnih poena i 30 grešaka – statistika kojom ne bi mogao ništa ni protiv mnogo slabijih od Medvedeva.

Tako je 25-godišnji Moskovljanin obezbedio novu šansu i osmi okršaj sa Đoković, koji vodi 4-3 u trijumfima, ali je prethodni pripao Rusu na Završnom turniru u Londonu krajem novembra.

On će imati još jedan veliki motiv u tom susretu jer bi, u slučaju osvajanja trofeja, obezbedio drugu poziciju na ATP rang-listi od ponedeljka, prvi put u karijeri.

Veliko finale u muškoj konkurenciji na programu je u nedelju od 9.30 po srednjoevropskom vremenu.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво