Читај ми!

Beker i Tim stali u odbranu Đokovića

Nekadašnji trener najboljeg tenisera sveta Boris Beker i teniser Dominik Tim reagovali su na kritike upućene Novaku Đokoviću koji je u ime igrača od organizatora tražio iste uslove za sve učesnike turnira na Australijan openu. Istakli su da su svi njegovi zahtevi bili razumni, vrlo osnovani i u interesu sperta, a kritike koje su mu upućene su neosnovane i zlonamerne.

Posle nekorektnih i ružnih kritika Novaka Đokovića, u kojima je prednjačio austrijski teniser Nik Kirjos, zbog predloga da svi teniseri imaju iste uslove pred početak turnira, reagovao je njegov nekadašnji trener Boris Beker.

„Sve tačke koje su bile zapisane apsolutno su tačne i legitimne. Imate osećaj da šta god Đoković trenutno radio, samo će dobijati kritike. Zaista neopravdano. Želeo je da se založi za igrače, samo je želeo da stvori poštene uslove za sve, ali je bio oštro kritikovan, čak i od premijera", rekao je Boris Beker za Eurosport.

Beker, koji je dva puta bio pobednik Australijan opena, ističe da će oni koji su u karantinu u turnir ući nespremni.

„Postoji 70 pogođenih igrača od ukupno 128. Trećina je sigurno u lošim uslovima u Australiji. Nisu trenirali, čak ni izašli na svež vazduh. Sve zimske pripreme koje su obavili do tada biće uzalud. Morate se zapitati da li su to pošteni uslovi za sve. Kao organizator, morate se zapitati: da li je to razumno?", zaključio je Beker.

I teniser Dominik Tim, koji je smešten sa grupom igrača u Adelajdu, istakao je dobre namere Novaka Đokovića naglasivši da su kritike na njegov račun potpuno neosnovane.

„Definitivno - on je i u prošlosti često bio meta neosnovanih napada. On je pokušao da pomogne drugim igračima u Melburnu, ali u Australiji su vlasti odradile odličan posao po pitanju koronavirusa. Virus ovde skoro da i ne postoji i oni žele da održe tu situaciju, a situacija u kojoj dolazi oko hiljadu ljudi iz celog sveta je rizična. Zaista su se potrudili da nam sve omoguće - voze nas na treninge kolima, donose nam hranu pred vrata. Moramo da smo u sobi 19 sati, a pet možemo da provedemo napolju. Novak je samo želeo da pomogne", rekao je austrijski teniser komentarišući otvoreno pismo srpskog tenisera, kojim se obratio javnosti posle svega što se poslednjih dana dešavalo pred Australijan Open.

Australijan Open bi trebalo da počne 8. februara, a titule će braniti Novak Đoković i Sofija Kenin.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво