Читај ми!

Australijan open možda od 8. februara uz obavezanu izolaciju

Prvi teniski grend slem u sezoni, Australijan open, skoro izvesno održaće se od 8. do 21. februara, nedelju dana kasnije od prvobitnog plana, uz rigorozne epidemiološke mere. Organizatori još nisu odustali od ideje da učesnici moraju provesti četrnaest dana u karantinu po dolasku na turnir.

Turnir je trebalo da počne 18. januara ali je početak pomeren za 1. februar, a lokalni mediji sada najavljuju da se termin pomera za još nedelju dana kasnije.

Za sve učesnike je i dalje obavezan karantin od četrnaest dana po dolasku u Melburn, pa bi teniseri da doputuju između 15. i 17. januara.

Naveden je i niz mera kojih će igrači morati da se pridržavaju tokom boravka u karantinu i učešća na turniru poput obaveze da niko ne sme da provede više od pet sati van sobe, a to vreme mogu iskoristiti za treninge, boravak u teretani i slično.

Učesnike može pratiti samo po jedna osoba, treninzi se moraju organizovati tako da dvojica igrača treniraju samo jedan sa drugim tokom dve nedelje karantina, a testovi na koronavirus radiće se prvog, trećeg, desetog i 14. dana boravka.

U državi Viktorija, već mesec dana nema nijednog novog slučaja zaraze korona virusom, a predsednik Teniske asocijacije Australije Kreg Tili izjavio je da će na turniru biti dozvoljen "značajan broj gledalaca".

Titule na turniru trebalo bi da brane najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković u mušloj i Sofija Kenin u ženskoj konkurenciji.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво