Читај ми!

Organizatori AO u haosu, Đoković možda neće braniti titulu u januaru

Australijan open, prvi grend slem sezone, mogao bi da bude odložen nekoliko nedelja zbog pandemije koronavirusa, posle najnovijih odluka Vlade savezne države Viktorija u kojoj se nalazi Melburn. Prema pisanju australijskih medija, organizatori Otvorenog prvenstva te zemlje u tenisu "nalaze se u haosu i u sledeća tri dana biće poznato kakva je sudbina jednog od najvećih turnira na svetu".

Početak Australijan opena zakazan je za 18. januar, ali bi mogao da bude odložen za mart ili april, posle teških pregovora Teniske asocijacijacija Australije (TA) i Vlade Viktorije.

Prvo je doneta uredba da će svi učesnici morati prvo da provedu 14 dana u karantinu pre učešća na samom turniru, uz mogućnost treniranja kako bi održali formu i bili spremni za najveće napore, što je dovelo do odluke da svi turniri zakazani za januar budu organizovani u Melburnu.

Premijer Danijel Endrjuz navodno je u subotu obavestio TA da će odluka biti doneta u sledeća tri dana, dok je Bret Filips, jedan od vodećih teniskih komentantora u Australiji, otkrio da je izvesno odlaganje Australijan opena za period do tri meseca, pošto zvaničnici pokušavaju da pronađu adekvatno rešenje.

Filips je u izjavi za radio SEN u Sidneju potvrdio svoja saznanja, uz dodatak da još nije ozvaničeno da li će se odlaganje meriti u nedeljama ili mesecima.

"Haos, diskusija je veoma delikatna. Ludo je", izjavio je Filips.

"Neverovatna vremena za Tenisku asocijaciju Australije. Mrzeo bih da sam čelnik TA ili neke druge sportske organizacije u 2020. U mnogim sportovima sledeće godine se situacija neće vratiti u normalu. Što se tiče Australijan opena, velike vesti se očekuju svakog časa."

Dodao je da je jasno da vlasti u Viktoriji imaju izuzetno oprezan pristup, zbog čega se razmišlja o pomeranju termina.

"Nema sumnje da se Australijan open neće igrati u zacrtanim terminima. Samo je pitanje da li će se odložiti za nekoliko nedelja ili za mart ili april."

Prvi grend slem u sezoni nije igran u nekom drugom mesecu sem januara od 1987, a već je potvrđeno i da neće biti organizovano takmičenje za juniore, kako bi se smanjio broj učesnika.

Filips je kazao da novi termin turnira još nije saopšten, ali da bi, kako sada stvari stoje, ovogodišnji šampion Novak Đoković i Sofija Kenin mogli titule da brane mnogo kasnije nego što je to očekivano.

Melburn je grad u kojem je na snazi bio najduži karantin zbog epidemije koronavirusa – tačno 123 dana.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво