Читај ми!

Zverev jedva pobedio Švarcmana i sačuvao šansu za polufinale

Nemački teniser Aleksander Zverev ostvario je prvu pobedu na Završnom turniru u Londonu, pošto je u drugom kolu bio bolji od Dijega Švarcmana. Zverev je u drugom meču grupe Tokio 1970 savladao Švarcmana rezultatom 6:3, 4:6, 6:3 i tako gotovo izvesno eliminisao omalenog Argentinca iz daljeg toka takmičenja.

Nemac sada ima po jednu pobedu i poraz, uz skor 2:3 u setovima, pa je sačuvao šansu da se plasira u polufinale.

Međutim, činjenica da je izgubio set znači da Novak Đoković ima šansu da obezbedi plasman među četiri najbolja već posle drugog kola. Za to mu je neophodna pobeda u dva seta nad Danilom Medvedevom.

Duel je bolje otvorio "El peke", koji je u trećem gemu napravio brejk i poveo 1:2, ali je onda Saša "upalio motore" i zaigrao mnogo bolje.

Krenuo je Zverev da dominira, napravio seriju poena, a potom i gemova, brzo došavši do 5:2, čime je taj deo igre rešio u svoju korist.

Trenutno sedmi igrač na ATP rang-listi početkom drugog seta je oduzeo servis rivalu i tada se činilo da će ostvariti lagan trijumf.

Međutim, tada se potpuno stegao, a Švarcman zaigrao mnogo agresivnije i krenuo da topi prednost. Vratio je izgubljeni brejk, potom napravio još jedan i odjednom smo se našli u trećem, odlučujućem setu.

"Momentum" je prešao na stranu Argentinca koji je imao protivnika na konopcima, ali ne i dovoljno snage, pa je Zverev odlučujući udarac zadao u petom gemu. Stečenu prednost je sada sačuvao do kraja i posao završio posle nešto više od dva sata igre.

Od 21.00 se u drugom meču ove grupe sastaju Đoković i Medvedev, koji su ostvarili pobede u uvodnim susretima.

Završni turnir u Londonu igra se za nagradni fond od 5.700.000 dolara, a titulu brani Stefanos Cicipas.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво