Читај ми!

Đoković slomio otpor Ćorića za četvrtfinale i novi veliki rekord

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču pobedom nad žilavim Bornom Ćorićem, rezultatom 7:6 (13-11), 6:3. Đoković je uspeo da slomi otpor hrvatskog igrača i, osim plasmana među osam najboljih, potvrdi još jedan veliki rekord.

Trijumfom nad Bornom, Novak je matematički obezbedio da će biti "broj 1" na kraju godine, šesti put u karijeri.

Đoković je stigao do novog velikog rekorda i izjednačio se sa legendarnim Pitom Samprasom, a iza sebe ostavio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao i Džimija Konorsa.

Iako ATP neće odmah potvrditi da će srpski igrač biti najbolji na kraju sezone, pošto postoji teoretska mogućnost promene ako Nadal nastupi u Sofiji, Đoković može da bude opušteniji i napadne prvo titulu u Beču, a potom i pokuša da uveća razliku u odnosu na najveće pratioce.

Što se tiče duela sa Ćorićem, obeležio ga je neizvestan prvi set u kojem je viđeno mnogo grešaka, potom dramatičan taj-brejk u kojem je spasao čak četiri set lopte, kada je slomio otpor rivala.

Nije izgledao Novak kao igrač koji dominira, štaviše, Hrvat je bio taj koji je u većini poena diktirao ritam, ali se stegao u najvažnijim trenucima. Kada god je imao set lopte, neke i na svoj servis, propuštao je velike prilike i osvajač 17 grend slemova mu je praktično "ukrao" taj deo igre.

U drugom je, očekivano napao uzdrmanog protivnika, odmah mu oduzeo servis i bilo je jasno da trenutno 24. igrač na ATP rang listi više nema šta da traži.

Osvajač 17 grend slemova imaće dan pauze, a u sledećoj rundi igraće sa pobednikom meča Hubert Hurkač – Lorenco Sonego.

Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 1.409.510 evra.

 

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво