Читај ми!

Đoković pobedio Bornu Ćorića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču pobedom nad žilavim Bornom Ćorićem, rezultatom 7:6 (13-11), 6:3. Đoković je uspeo da slomi otpor hrvatskog igrača i, osim plasmana među osam najboljih, potvrdi još jedan veliki rekord. Trijumfom nad Bornom, Novak je matematički obezbedio da će biti "broj 1" na kraju godine, šesti put u karijeri. Đoković je stigao do novog velikog rekorda i izjednačio se sa legendarnim Pitom Samprasom, a iza sebe ostavio najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kao i Džimija Konorsa.

Đoković posle 13 godina ponovo igra u Beču, gde je 2007. osvojio titulu, a povratnički nastup započeo je pobedom nad sunarodnikom Filipom Krajinovićem.

Novak je savladao Krajinovića sa 7:6 (8-6), 6:3 i obezbedio duel sa Bornom, koji je prethodno u dva seta eliminisao Tejlora Frica.

Biće to četvrti međusobni duel prvog i 24. igrača na ATP rang-listi, a sva tri prethodno su pripali našem predstavniku – u Madridu 2016, te u Monte Karlu i Šangaju 2018. godine.

Osim toga, Đoković ima još jedan veliki motiv jer bi, u slučaju trijumfa, matematički obezbedio prvo mesto na kraju godine, šesti put u karijeri, čime bi se izjednačio sa idolom Pitom Samprasom.

Turnir u Beču igra se za nagradni fond od 1.409.510 evra.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво