Читај ми!

"Dobro je što počinje masters u Rimu, da se ponovo priča o Novakovoj igri"

Teniski trener Goran Bubanj veruje da će predstojeći master u Rimu mnogo značiti Novaku Đokoviću na polju samopouzdanja, ali i pomoći mu da se vrati u fokus zbog svojih igara, a ne zbog incidenta koji se dogodio na Ju-Es openu.

Bubanj je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da je odlično što Rim dolazi vrlo brzo nakon Otvorenog prvenstva Amerike.

"Bitno je da se Novak što pre vrati na teren i da se izbegne neki period u kojem se samo priča o tom događaju na Ju-Es openu, i da počne da se priča o njegovim rezultatima i igrama. Dolazak Rima i forma u kojoj on dolazi, bez obzira na prelaz sa betona na šljaku, odlična je prilika da se on vrati u fokus kao teniser, a ne kao neko ko je napravio neku grešku", smatra Bubanj.

Đoković i njegov veliki rival Nadal će igrati u Rimu počev od srede, na mestu gde su ukupno osvojili 13 trofeja, a međusobno su igrali na "Foro Italiku" čak osam puta. Bubanj veruje da bi bilo korisno da se ponovo sastanu, verovatno u finalu.

"Rim je turnir na kojem Đoković mora da igra dobro i koji će mu poslužiti kao priprema za Rolan Garos, gde će on ići sa željom da nadokandi propušteno na Ju-Es openu", kaže Bubanj.

Komentarišući uspeh Dominika Tima na nedavno završenom grend-slemu u Njujorku, srpski teniski trener se dotakao i "smene generacije".

"Tim ima radnu etiku i on je predvodnik te mlađe generacije. Svakako da on može i da će u jednom trenutku sigurno biti prvi igrač na svetu, ali da će to biti skoro – sumnjam. Tako da treba da sačekamo s tom smenom u teniskom vrhu."

Bubanj je iskoristio priliku i da pohvali Miomira Kecmanovića nakon osvajanja titule na ATP turniru u Kicbilu.

"Slično kao i Tim, i Miomir ima tu radnu etiku i mislim da ima dobru šansu da dođe do najboljih 20. Imamo tu i Lajovića, kao i Krajinovića, koju uvek može da iznenadi", veruje Goran Bubanj. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво