Serena ponovo nije uspela, Azarenka i Osaka u finalu Ju-Es opena

Belourskinja Viktorija Azarenka i Naomi Osaka iz Japana boriće se za titulu na ovogodišnjem Ju-Es openu. Azarenka je u velikom derbiju savladala Amerikanku Serenu Vilijams posle preokreta, dok je Osaka, takođe u tri seta, opravdala ulogu favoritkinje protiv Dženifer Brejdi.

Prvi put posle sedam godina Beloruskinja će igrati u finalu nekog grend slema, tada je na istom mestu izgubila od Serene, ali je sada nastavila sa sjajnim partijama.

Sa druge strane, mlađa od sestara Vilijams ponovo nije uspela – od povratka na teren posle trudnoće i embolije pluća nije osvojila niti jedan pehar na najvećim turnirima i još je na 23 GS titule, jednom manje od legendarne Margaret Kort.

Vika je upisala 11. uzastopni trijumf, prvi nad Serenom od 2016. iako se nije činilo tako posle prvih pola sata.

Šestostruka šampionka u "velikoj jabuci" protutnjala je kroz prvi set izgubivši samo jedan, ali Azarenka nije odustajala.

Od 2:2 u drugom setu napravila je seriju od 7:1 u gemovima, tokom iste je izjednačila u setovima i povela u trećem. Stečenu prednost je uspela da zadrži i ostvari jednu od najvećih pobeda u novoj fazi karijere 1:6, 6:3, 6:3.

Ona će se u finalu sastati sa Osakom, koja je rezultatom 7:6 (7-1), 3:6, 6:3 pobedila najveće iznenađenje ovogodišnjeg turnira Dženifer Brejdi.

Japanka je pre dve sezone šokirala upravo Serenu za svoj prvi grend slem trofej, a sada je u mnogo drugačijoj situaciji, pošto je jedna od najglasnijih sportista u vezi sa situacijom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nova uloga očigledno joj prija, pošto igra sjajno, što je pokazala u polufinalu – u prvom setu je bila mnogo koncentrisanija u taj-brejku, dok se nakon izgubljenog drugog, sabrala i jednim brejkom u trećem rešila pitanje pobednika.

Azarenka i Osaka igraće četvrti međusobni meč, a trenutno Naomi vodi 2-1 u pobedama, ali je poslednji "dobila" Beloruskinja.

U zvaničnoj statistici on nije zaveden jer je pre dve nedelje trebalo da igraju finale Sinsinatija na istom mestu, ali je Osaka odustala pre meča zbog lakše povrede.

Finale u ženskoj konkurenciji na programu je u subotu uveče od 22.00 po srednjoevropskom vremenu.

Ju-Es open igra se za nagradni fond od 53.402.000 dolara.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво