Mlade Italijanke oduševile teniski svet, a onda je Federer oduševio njih

Tokom karantina u Italiji, koja se suočavala sa velikom krizom zbog epidemije koronavirusa, dve devojčice oduševile su teniski svet jer nisu želele da se odvoje od reketa. Karola (13) i Vitorije (13), tinejdžerke iz Ligurije, pronašle su kreativan način da igraju tenis i u trenucima kada to nije bilo moguće.

Njih dve su "oživele" ovaj sport prebacujući lopticu sa krova na krov zgrada u kojima žive, čime su momentalno postale viralne na društvenim mrežama.

U tom periodu je čak i zvanični sajt Teniske asocijacije profesionalaca (ATP) pisao o njima, ali nisu mogle ni da sanjaju da će im to doneti susret sa jednim od najvećih sportista svih vremena.

Rodžer Federer je iskoristio pauzu zbog povrede za obaveze prema sponzorima, a kada su se međunarodna putovanja koliko-toliko pročestila, doputovao je u Italiju zbog saradnje sa kompanijom "Barila", jednom od najvećih i najpoznatijih u prehrambenoj industriji.

Federer je dolazak iskoristio i da obiđe Karolu i Vitoriju, koje su prosto zanemele kada su shvatile da je pored njih slavni Švajcarac.

"Moj omiljeni teniser je Federer jer volim kako izgleda na terenu. Uvek je koncentrisan. Da mogu da ga upoznam, skočila bih na njega ili bih se zamrzla", rekla je Karola neposredno pre nego što je Rodžer izašao da ih pozdravi.

"Ne možemo da verujemo, Federer je na našem krovu", vrištale su od sreće devojčice.

I ne samo to, osvajač 20 grend slem trofeja igrao je tenis sa njima na istom mestu sa kojeg su one

"Bilo je sjajno. Igrao sam na mnogim 'kul' mestima širom sveta, ali ovo je definitivno za mene bilo posebno iskustvo", izjavio je Federer i opisao susret sa devojčicama:

"Pokazali smo da možemo da igramo tenis bilo gde i da se zabavljamo. Susret sa devojkama je bilo nešto veoma lepo za mene. Posebno je bilo igrati sa njima na tom krovu. Naravno, video sam snimak na društvenim mrežama, ali biti na toj lokaciji, gde su njih dve igrale, prosto je sjajno. Igrao sam tenis prvi put posle dugo vremena, loptice su mi bežale i padale na ulicu, Karola i Vitorija su se mnogo smejale, nisu mogle da veruju da pravim toliko grešaka. Mislim da je lepota svega ovoga što u stvari i nisam bio bolji od njih", našalio se Federer da su imale prednost domaćeg terena.

Za kraj, poslednji deo iznenađenja bio je taj da je pozvao Rafaela Nadala i omogućio dvema devojčicama da treniraju u akademiji španskog velikana u Manakoru.

Federer je, inače, u 2017. godini dodao "Barilu" među svoje sponzore, a veruje se da mu je taj ugovor doneo 40 miliona dolara.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво