Mateo Beretini promenio mišljenje o finansijskoj pomoći teniserima

Italijanski teniser Mateo Beretini pozvao je prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i objasnio mu zbog čega ne podržava njegov predlog za finansijsku pomoć nižerangiranim teniserima. Đoković je Italijanu odgovorio da razume njegovu odluku te da donacije nisu obavezne već su na dobrotvornoj bazi.

Italijan je pre desetak dana podržao Novakov predlog, ali je u međuvremenu promenio stav iz ličnih razloga i smatra da teniseri ne treba da pomažu jedni druge novcem.

"Zvao sam Novaka i objasnio sam mu svoju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete i da planiram da pomognem porodicama koje je koronavirus ostavio bez posla i kojima je sada najpotrebnija," rekao Beretini za Rojters.

Trenutno osmi teniser sveta smatra da bi problemom finansijske podrške teniserima morale da se bave teniserske organizacije.

"Moje mišljenje je da ni u jednom profesionalnom sportu učesnici ne bi trebalo da pomažu drugima. To je na odgovornim telima, u ovom slučaju ATP, WTA i ITF. Oni su ti koji organizuju turnire, a mi smo ti koji učestvujemo. Njihova odgovornost je da brinu o nama i da reše probleme s kojima se susreće naš sport," naglasio je Beretini.

Novak Đoković je Beretiniju rekao da razume njegovu odluku te da donacije nisu obavezne već su na dobrotvornoj bazi.

Najbolji teniser sveta je ubrzo nakon prekida teniske sezone pokrenuo inicijativu za spas finansijski ugroženih nižerangiranih igrača kojima bi sto najboljih sa ATP liste novčano pomogli.

Fond je pre par dana počeo sa radom i izvršio prve uplate, a u međuvremenu su se u javnosti pojavile razne reakcije tenisera širom sveta od bezrezervne podrške toj ideji, do protivljenja koje je prvi izrazio Dominik Tim.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво