I masters u Majamiju blizu otkazivanja

Posle mastersa u Indijan Velsu, postoji velika mogućnost da još jedan turnir iz serije 1.000 bude otkazan – u pitanju je Majami open. Još nema zvaničnih informacija, ali novinari koji prate teniske turnire javljaju da je gotovo izvesno da se neće igrati tenis na Floridi.

Majk Dikson, novinar Dejli mejla koji godinama prati tenis, objavio je na društvenoj mreži Tviter da je od pouzdanih izvora dobio informaciju da će Majami biti otkazan i da se samo čeka potvrda.

Posle otkazivanja Indijan Velsa, čelnici drugog mastersa u sezoni izdali su saopštenje u kojem piše da će turnir biti igran po planu, ali to se izgleda neće dogoditi.

Diksonova objava pokrenula je reakcije, pa je novinarka Karol Bušar, autorka knjige o Novaku Đokovića, istakla da organizatori turnira moraju što pre da izdaju zvanično saopštenje.

"Niko ne želi da ostane zarobljen u karantinu. Ljudi iz Evrope moraju da znaju da li treba bukvalno da beže na vreme. Kakav haos", objavila je Bušarova.

Masters u Majamiju trebalo je da bude na programu od 23. marta do 5. aprila.

U međuvremenu je agencija AFP prenela da Sjedinjene Američke Države razmatraju zabranu dolaska turista iz Evrope, zbog rizika od širenja koronavirusa. U tom slučaju, turnir svakako ne bi mogao da bude organizovan.

Prošle sezone na turniru u Ki Biskejnu titulu je osvojio Rodžer Federer pobedom nad Džonom Iznerom u finalu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prošle sezone stao je u osmini finala i izgubiće samo 90 ATP bodova, mnogo manje od prvog pratioca Rafaela Nadala.

Nadal razmišlja da li da se pojavi u Majamiju čak i da turnir bude organizovan, a jedan od razloga koji će ga naterati mogao bi da bude i to što ne brani nikakve bodove, pa će moći samo da napreduje.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво