Mnogo neizvesnosti posle otkazivanja Indijan Velsa

Posle otkazivanja turnira u Indijan Velsu zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa u južnoj Kaliforniji, u medijima su se pojavila mnoga pitanja i nagađanja kako će se dalje odvijati teniska sezona. Jedno od pitanja je i šta se dešava sa bodovima osvojenom na prošlogodišnjem turniru, a koje sada igrači i igračice neće biti u mogućnosti da brane.

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu, neće se održati zbog mogućnosti širenja koronavirusa u južnoj Kaliforniji, a organizatori su najavili da su spremni da organizuju turnir u nekom drugom terminu.

Odmah po ovoj objavi po medijima i društvenim mrežama počela su nagađanja šta će se dogoditi sa poenima koje su igrači i igračice osvojili prošle godine a sada neće biti u mogućnosti da ih brane.

Predviđanja se kreću od toga da će bodovi biti obrisani, što će, recimo, uvećati razliku između Đokovića i Nadala, a najviše oštetiti prošlogodišnjeg šampiona Dominika Tima, koji bi ostao bez 1.000 bodova, pa do predviđanjaa da će se na turniru u Majamiju duplirati bodovi. Ključno pitanje je da li će se i turnir na Floridi održati u ovakvim uslovima.

Neki od igrača koji su već došli u Indijan Vels, poput Rafaela Nadala, oglasili su se na društvenim mrežama i dali podršku organizatorima u svemu što čine na suzbijanju širenja zaraze. 

U svakom slučaju, mnogo je neizvesnosti kako će se teniska sezona dalje odvijati i koliko će širenje rizika od koronavirusa uticati i na moguće odlaganje drugih turnira.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво