Novak posle titule: Potrebno je da budemo ujedinjeni više nego ikada ranije

Najbolji teniser sveta i novi-stari šampion Australijan opena, Novak Đoković, veliki deo govora nakon odbrane titule u Melburnu posvetio je trenutnim dešavanjima širom sveta.

Đoković je u finalu savladao Dominika Tima posle pet setova i prvo je čestitao rivalu na sjajnom meču.

"Želeo bih da počnem čestitkama za Dominika zbog neverovatnog turnira. Bio je težak meč, bio si veoma blizu da pobediš, ali imaš još mnogo vremena u svom životu i siguran sam da ćeš osvojiti grend slem trofej", počeo je Đoković na ceremoniji dodele pehara i nastavio:

"Veliko poštovanje njegovom timu i porodici. To su divni ljudi, uvažavaju i mene i bliske mi ljude. Čestike vama, želim vam sve najbolje."

Novak je zahvalio i svom timu, posebno porodici i trenerima koji ga trpe sve ove godine i žrtvuju sopstvene živote zarad njegovog uspeha, a onda se dotakao nekih ne baš lepih tema.

"Kao što je Dominik rekao, 2020. godina je počela užasnim stvarima. Strahoviti požari zahvatili su Australiju, sa tim problemima se svakodnevno bori, a potom se desila i tragedija u kojoj je okončan život čoveka koji je bio moj prijatelj i mentor. U pitanju je Kobi Brajant, koji je poginuo pre nekoliko dana."

Za kraj, istakao je da zbog takvih vesti ljudi moraju mnogo više da se uvažavaju.

"To nam je opomena i podsetnik da moramo biti zajedno i ujedinjeni više nego ikada ranije", zaključio je Đoković.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво