Đoković već zaradio više od milion dolara u 2020.

Drugi teniser sveta Novak Đoković odigrao je fantastičan turnir na ATP kupu i predvodio Srbiju do titule. Đoković je pobedio u svih šest mečeva u singlu, kao i dva u dublu, što je "orlovima" bilo dovoljno da trijumfuju na premijernom takmičenju.

Novak je u finalu savladao najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 6:2, 7:6 (7-4) i tako smanjio zaostatak na samo 515 bodova.

Od maksimalnih 750 bodova, zaradio je 665 (više od svih ostalih igrača na turniru), ali ono što je posebno interesantno jeste novac koji je zaradio.

Kada se objedine nagrade za svaku pobedu, Đoković je već 12. januara zaradio više od milion dolara, tačnije – 1.083.335. U to je uračunato sve što je dobio u singl i dubl konkurenciji.

To znači da je i dalje rekorder, u karijeri je probio granicu od 140 miliona zarade od turnirskih nagrada, objavljeno je na zvaničnom sajtu ATP-a.

Priliku da poboljša svoj bodovni konto, ali i bankovni račun, imaće na Australijan openu koji počinje 20. januara.

Ukoliko odbrani titulu u Melburnu, zaradiće 4,12 miliona australijskih dolara, odnosno 2.500.000 američkih dolara.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво