Nadal o srpskim navijačima u Sidneju: Dođu sa više supstanci u telu...

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal bio je besan na srpske navijače iz Sidneja koji su zdušno navijali i podržavali "orlove" na ATP kupu. Nadal je sa Španijom doživeo poraz od Srbije u finalu, čime je naš tim došao do titule na premijernom takmičenju.

"Bik sa Majorke", koji je nedavno predvodio "Crvenu furiju" do trofeja u Dejvis kupu, u finalnom okršaju je poražen od Novaka Đokovića u singlu.

Iako se očekivalo da će nastupiti u dublu, zbog umora je prepustio mesto Felisijanu Lopesu, koji je u paru sa Pablom Karenjom Bustom potom poražen od Đokovića i Viktora Troickog.

Nadal je nakon susreta sa velikim rivalom kritikovao navijače, sa kojima je u jednom trenutku i ušao u otvoreni sukob jer su navijali i zviždali tokom meča.

"Iskreno, publika je bila fantastična svakog dana, ali nekada ljudi iz nekih zemalja ne razumeju kako tenis funkcioniše, misle da je fudbal. Poštovanje mora da bude tu, a njega nije bilo od malog dela publike", rekao je na konferenciji za medije na engleskom jeziku.

Potom su, po standardnoj proceduri, krenula pitanja na španskom jeziku, gde je novinare zanimalo da to malo opširnije objasni.

"Imao sam ja već iskustva sa ovim navijačima. Oni su navijači, ali nisu Australijanci (smeh). Ponekad dođu na tribine sa malo više supstanci u telu nego što bi trebalo. Oni ne razumeju ovaj sport. Volim ja podršku koju pružaju svojoj zemlji, ali postoje trenuci kada treba da poštujete i druge igrače", dodao je prvi reket planete.

Rafa je doživeo 29. poraz od Đokovića, deveti uzastopni na betonu, na kojem je međusobni odnos 20-7.

"Skor na betonu protiv Novaka? On je najbolji na svetu na betonu u poslednjih nekoliko godina. Popravio sam stvari, možda je sad rana faza sezona, ali napredovao sam u nekim stvarima za koje se nadam da će mi dati veće šanse u bližoj budućnosti. Pre svega mislim na servis, igrao sam i servis-volej. Nastaviću da radim", zaključio je Nadal.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво