Zverev u polufinalu, Nadal eliminisan iz Londona!

Aleksander Zverev pobedio je Danila Medvedeva 2-0 u setovima u trećem kolu grupe "Andre Agasi" i plasirao se u polufinale Završnog turnira u Londonu – 6:4, 7:6 (7-4). Bez završnice turnira ostao je Rafael Nadal, kojem će uteha biti to što će godinu završiti na prvoj poziciji na ATP listi.

Zverev je nakon trijumfa Rafe nad Stefanosom Cicipasom imao imperativ pobede i uspeo je da se nosi sa pritiskom.

On je prošao kao drugi iz grupe i igraće u subotu protiv Dominika Tima (21.00), dok će drugi polufinalni par činiti Cicipas i Rodžer Federer (15.00).

Duel u londonskoj "O2 areni" trajao je nešto manje od 80 minuta i očekivano je obilovao dobrim servisima i snažnim bekhendima.

Nemac je mnogo bolje počeo jer je u uvodnom gemu oduzeo servis protivniku i mogao je da bude mnogo opušteniji. Do kraja seta je sačuvao stečenu prednost ne dozvolivši Rusu brejk šansu i napravio veliki korak ka polufinalu.

U devetom gemu drugog dela je propustio priliku, ali nije dozvolio da ga to omete, već je sačekao taj-brejk i sigurnim udarcima nastavio sa sjajnim rezultatima na Završnom turniru u Londonu.

Branilac titule je zabeležio 21 viner, tri više od Medvedeva i samo tri neiznuđene greške više (19:16).

Kompletne rezultate turnira u prestonici Engleske pogledajte OVDE.

Polufinalne susrete, kao i mečeve grupne faze, moći ćete u direktnim prenosima da gledate na programima RTS-a.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво