Tim nakon preokreta nadigrao Đokovića

Dominik Tim je savladao Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima 6:7, 6:3, 7:6 u meču drugog kola grupe „Bjern Borg“ na završnom turniru u Londonu. Tim je već obezbedio plasman u polufinale, a Novak će svoju šansu tražiti u duelu sa Rodžerom Federerom. Taj meč je na programu u četvrtak od 21.00, direktan prenos je na našem Prvom programu.

Sjajan meč odigrali su Đoković i Tim. Našem teniseru pripao je prvi set u taj-brejku. Uzvratio je Tim u drugom. Velika borba u odlučujućem setu, razmena brejkova, a potom i neizvestan taj-brejk iz kojeg Tim izlazi kao pobednik. Našem asupredstoji odlučujući meč protiv starog znanca Švajcarca Rodžera Federera.

Velika borba od samog starta meča. Novak je na početku delovao sigurnije i lakše je osvajao svoje servise. Prvu brejk priliku osvojio je u četvrtom gemu i iskoristio je. Međutim, Austrijanac uzvraća već u narednom. Potom naš teniser propušta tri brejk prilike.

Usledio je period seta u kome su oba tenisera bila sigurna na svoj servis pa je on rešen u taj-brejku.

Novak je u dva navrata dolazio do mini-brejka prednosti, a Tim uspevao da se vrati. Međutim, Đoković je bio neumoljiv i pri rezultatu 5:5 je ponovo oduzeo servis protivniku, a potom je bio siguran na svoj i tako rešio set u svoju korist - 7:5 u taj-brejku.

Drugi set doneo je mnogo bolju igru Austrijanca, koji uz jedan brejk dolazi do prednosti od 3:0. Novak uspeva da prekine seriju protivnika, a potom je pokušavao da se vrati u set. Konstantno je pritiskao servis protivnika. Međutim, Tim je uspevao da odbije negove pokušaje i dobije drugi set sa 6:3.

Na startu odlučujućeg seta, Tim oduziva servis našem teniseru. Novak u šestom gemu vraća brejk i stiže do izjednačenja - 3:3. Potom su oba tenisera bila ubedljiva na svoj servis - 5:4.

Novak posle velike borbe nije uspeo da se izbori za brejk šansu u narednom gemu. To je pošlo za rukom Timu u narednom gemu, koji osvaja bez izgubljenog poena i došao je u priliku da servisom reši meč u svoju korist. Međutim, Novak uspeva da vrati brejk, pa je pobednik odlučen u taj-brejku.

Novak je dobro ušao u taj-brejk. Dva mini brejka na startu ipak nisu mu bila dovoljna da reši meč u svoju korsti. Tim je imao više sreće i koncentracije u odlučujućim momentima i rešio je taj-brejk u svoju korist.

Rezultate mečeva iz Londona i raspored turnira možete pogledati OVDE

Tok meča:

00.00 – Kraj meča. Dominik Tim osvaja taj brejk sa 7:5. Novak uz dva mini-brejka dolazi do 3:0. Tim uspeva da vrati jedan i smanji na 3:1. Potom su obojica bila sigurna na svoje servise 4:2. Tim vraća i drugi mini-brej - 4:4, a onda on dolazi do prednosti 4:5. Tim potom osvaja dve set lopte. Nije iskoristio prvu na svoj servis. Drugu na servis našeg tenisera koristi i rešava meč u svoju korist.

23.49 – Novak uzvraća, sada on ima dve vezane brejk prilike. Korisit prvu i u poslednjem trenutku vraća brejk. Taj-brejk odlučuje pobednika.

23.46 – Duplom servis greškom Novak dozvoljava protivniku da dođe do 0:30, a potom i do tri vezane brejk šanse. Koristi prvu i vodi sa 6:5.

23.42 - Velika borba u narednom gemu, Đoković pritiska servis protivnika i dolazi do izjednačenja. Ipak Tim uspeva da odbije napad našeg asa i osvoji gem - 5:5.

23.34 – Novi gem sa nulom za našeg tenisera - 5:4.

23.33 – Austrijanac uzvraća istom merom - 4:4.

23.29 – Novak osvaja gem bez izgubljenog poena i vodi sa 4:3.

23.28 – Đoković pritiska servis protivnika - 0:30.  Potom osvaja dve vezane brejk šanse. Koristi prvu i vraća brejk - 3:3.

23.22 – Oba tenisera osvajaju svoje servise - 2:3.

23.13 – Naš teniser prekida seriju protivnika, osvaja svoj servis i smanjuje na 1:2.

23.11 – Sada preti naš teniser, 15:30, a potom osvaja dve vezane brejk prilike. Sjajni servisi protivnika - izjednačenje. Potom Đoković dolazi do treće šanse u ovom gemu, ali i ona odlazi u nepovrat. Tim vezuje još dva poena i osvaja gem - 0:2.  

23.04 – Novaka ne služi prvi servis, što koristi Tim i osvaja dve vezane brejk lopte, koristi prvu i dolazi do ranog brejka - 0:1.

22.56 – Kraj drugog seta. Tim uspeva da privede set kraju - 6:3 u drugom setu. Treći set odlučiće pobednika.

22.50 – Potom oba tenisera osvajaju svoje servise - 2:5.

22.42 – Đoković pokušava da uzvrati, stiže do izjednačenja. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za protivnika. Potom i nova gem lopta za Tima, koju koristi i vodi sa 4:1.  

22.35 – Novak prekida seriju Austrijanca i smanjuje na 1:3.

22.31 – Uz malo problema Austrijanac osvaja svoj servi i vodi sa 3:0.

22.29 – Nakon osvojenog svog servisa Tim uspeva da oduzme servis našem teniseru i povede sa 2:0.

22.15 – Kraj prvog seta. Novak dobija prvi set u taj-brejku. Prvi je do mini-brejka došao naš teniser - 2:0. Tim uspeva da vrati mini-brejk 3:2. Duplom servis greškom protivnik poklanja prednost našem teniseriu - 4:2. Protivnik ponovo oduzima servis Novaku i smanjuje na 5:4. Novim mini-brejkom Novak prvi dolazi do set lopte na svoj servis, koristi je za 7:5 u taj brejku.

22.05 – Tim osvaja svoj servis - 6:6. Sledi taj-brejk.

22.01 – Novak sa nulom osvaja svoj servis - 6:5.

21.59 – U narednom gemu Novak pokušava da dođe do set lopte. Međutim, nakon izjednačenja, Tim uspeva da veže dva poena i osvoji gem, 5:5. 

21.52 – Oba tenisera osvajaju svoje servise - 5:4.

21.42 – Đoković lako osvaja svoj servis gem - 4:3.

21.40 – Novak ponovo napada servis protivnika, posle 15:30, uspeva da osvoji novu brejk priliku. Propušta je, međutim, nakon izjednačenja, osvaja novu, ali i ona odlazi u nepovrat. Sjajna bekend paralela našeg tenisera, treća brejk šansa. Sjajan servis u telo i usledilo je novo izjedančenje. Potom Tim ima gem loptu, posle duge razmene uspeva da je iskoristi. Gem je trajao osam minuta igre.

21.30 – Tim pokušava da uzvrati, sada on pritiska servis našeg tenisera - 0:30. Potom dolazi do tri vezane brejk prilike. Koristi prvu i vraća brejk, 3:2.  

21.26 – Đoković pritiska servis protivnika, i posle izjednačenja dolazi do prve brejk šanse. Koristi je i vodi sa 3:1.

21.19 – Naš teniser osvaja gem bez izgubljenog poena - 2:1.

21.18 – Protivnik, uz malo problema, osvaja svoj servis, 1:1.

21.14 – Đoković je siguran na startu meča - 1:0.

21.12 – Počeo je meč ...

21.05 – Meč će servisom otvoriti Novak Đoković

21.04 – Teniseri su izašli na teren O2 arene. Nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво