Novak posle drame zaustavljen od Tima u polufinalu Rolan Garosa

Đoković – Tim 2:3 (2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 5:7). Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa pošto je, posle dva dana tenisa i velike borbe u pet setova, poražen u polufinalu od Austrijanca Dominika Tima. Za trofej u Parizu Tim će u nedelju igrati sa Rafaelom Nadalom.

Austrijski teniser Dominik Tim zaustavio je u polufinalu Rolan Garosa Novaka Đokovića u meču koji je trajao dva dana i više od četiri sata igre.

U meču, koji je danas nastavljen posle prekida juče zbog kiše pri vođstvu Tima od 6:2, 3:6, 3:1, a opet danas bio prekidan takođe zbog pljuska, više energije i koncentracije imao je svetski broj četiri za plasman u drugo uzastopno finale u Parizu.

Đoković je u petom setu uspeo da spase 1:4 u gemovima i dve brejk lopte, kao i dve meč lopte u devetom gemu, ali ne i da napravi veliki preokret.

Novak je tako prekinuo seriju od 26 uzastopnih pobeda na grend slem turnirima, istovremeno propustivši priliku da drugi put u karijeri osvoji četiri grend slem turnira uzastopno. 

Austrijanca u finalu čeka Rafael Nadal koji u Parizu apsolutni šampion po broju osvojenih titula. Španac je u prvom polufinalu slavio protiv Švajcarca Rodžera Federera.

Rolan Garos se igra za ukupni nagradni fond od 42.661.000 evra.

Tok meča:

16.04 - Kraj meča, Dominik Tim je u finalu Rolan Garosa. Austijanac koristi treću meču loptu i ponovo oduzima Novaku servis za pobedu u ovom iscrpljujućem duelu.

15.56 - U naredna dva gema teniseri sigurni na svoj servis - 6:5. Više od četiri časa borbe...

15.47 - Drama na terenu u Parizu. Tim ne koristi veliku priliku, Đoković mu ponovo oduzima servis - 5:4.

15.42 - Naš teniser ponovo gubi servis. Austrijanac ima veliku šansu da na svoj servis dođe do pobede u ovom meču - 5:3.

15.38 - Đokoviću kao da je prijala pauza pošto je u nastavak ušao silno motivosan što je rezultiralo brejkom za 4:3.

15.32 - Novak osvaja gem na svoj servis - 4:2.

15.25 – Vremenski uslovi u Parizu su ponovo normalni pa su igrači ponovo na terenu.

15.15 – Novak Đoković se priprema za izlazak na teren...

14.22 - Kiša u Parizu ponovo prekida meč na servis Novaka pri rezultatu 40:40 i 4:1 za Tima u petom setu. Prema najavama organizatora meč neće početi pre 15 časova.

14.12 - Tim prvi dolazi do brejka u četvrtom setu - 3:1.

14.03 - Tim siguran na svoj servis, dok je Novak morao da spašava brejk loptu na startu odučujućeg seta, izjednačenje - 1:1.

13.47 - Igraće se peti. odlučujući set. Đoković sigurnim servisom osvaja četvrti set sa 7:5 za izjednačenje. Pedeset minuta trajao je ovaj period igre. Sledi mala pauza...

13.42 - U veoma važnom trenutku Novak ponovo oduzima servis rivalu i imaće priliku da na svoj servis dođe do izjednačenja u setovima - 6:5.

13.38 - Bez brejkova u naredna dva gema, rezultat je 5:5.

13.31 - Još jednom Dominik Tim uzvraća brejkom Đokoviću - 4:4.

13.23 - Naš teniser sada ne dozvoljava bilo kakvo iznenađenje, sa maksimalnih 40:0 Đoković potvrđuje brejk za 4:2.

13.19 - Novak uzvraća na najbolji način oduzevši Timu još jednom servis. Očigledan pad koncentracije Đokovićevog rivala.

13.16 - Austrijanac, uz dosta sreće, odmah vraća brejk našem teniseru - 2:2.

13.08 - Đoković oduzima servis protivniku za vođstvo od 2:1.

13.04 - Oba tenisera sigurna na svoj servis na startu četvrtog seta - 1:1.

12.57 - Dominik Tim osvaja treći set posle velike borbe 7:5. Austrijanac je napravio brejk posle gema koji je trajao više od deset minuta.

12.40 - Bez brejka u naredna dva gema. rezultat je 5:5. Imao je naš teniser priliku da oduzme servis rivalu ali se Tim, uz dosta sreće, izvukao.

12.27 - Đoković sigurnim servisom dolazi do izjenačenja - 4:4 u trećem setu.

12.22 - Strpljivom i pametnom igrom Novak oduzima servis rivalu i vraća brejk - 4:3.

12.18 - Đoković uz odličan servis sigurno osvaja gem (40:15) za 4:2.

12.14 - Imao je naš teniser priliku da već na startu oduzme servis protivniku i vrati brejk ali je Tim uspeo da neutrališe pretnju i povede sa 4:1 u trećem setu.

12.09 - Nastavljen je meč u Parizu, Dominik Tim servira pri vođstvu od 3:1 u trećem setu. Mnogo bolji uslovi za igru nego juče.

12.02 - Novak Đoković i Dominik tim izašli su na teren stadiona Filip Šatrije. Sledi petominutno zagrevanje a onda i nastavak meča. I danas u Parizu duva jak vetar ali kiše, prema najavi, ne bi trebalo da bude.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво