Novak u polufinalu Rolan Garosa!

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u novo polufinale Rolan Garosa, pošto je sa maksimalnih 3:0 u setovima savladao Nemca Aleksandra Zvereva. Naredni protivnik biće mu Dominik Tim, već u petak.

Rezultat po setovima četvrtfinalnog meča u Parizu bio je 7:5, 6:2 i 6:2, a peti međusobni okršaj dva tenisera trajao je 132 minuta.

Prvi set posle velike borbe i brejka prednosti koju je imao Zverev (servirao za vođstvo) ipak pripada Novaku, koji osim ribrejka potom još jednom oduzima servis mladom nemačkom teniseru za 7:5.

Drugi set protekao je u potpunoj kontroli Đokovića, koji je prednost napravljenu na startu sačuvao do samog kraja a taj deo igre završio je novim brejkom za 6:2.

Treći set bio je izjednačen do šestog gema, kada srpski as pravi brejk, dolazi u prednost, koju rutinski čuva do okončanja seta (6:2) i celog meča u tri seta.

Naredni rival u borbi za finale Rolan Garosa biće mu Austrijanac Dominik Tim, koji je takođe sa 3:0 savladao Karena Hačanova. Taj meč planiran je za petak oko 12.30.

Tok meča:

16.51 - KRAJ, osvajanjem trećeg seta sa 6:2, Novak Đoković dolazi do pobede nad Zverevim od 3:0 i plasmana u novo polufinale u Parizu.

16.41 – Evo brejka za Novaka i u trećem setu - 4:2! Polufinale je sada vrlo blizu...

16.31 – Sigurnom igrom Đoković korača ka pobedi. Na početku trećeg seta vodi sa 2:1, ali bez brejka. 

16.14 – I drugi set osvaja Novak - 6:2! Još jedan do polufinala...

15.55 – Iako je Novak imao novu brejk priliku, Zverev je nekako preživeo i osvojio gem posle šest uzatopnih koji su pripali srpskom igraču. 3:1 

15.47 – Drugi set Đoković otvara onako kako je završio prvi - brejkom! 2:0 za srpskog asa, koji deluje sve bolje na terenu... 

15.40 – Novi brejk i prvi set ide Novaku - 7:5.

15.29 – Posle prvog brejka i prvi ribrejk, pravi ga Đoković. Agresivniji i rizičniji udarci Novaku su se odmah isplatili, da anulira prednost mladog Nemca. 5:5.

15.24 – Brejk Zverev! Pretio je, pretio je i na kraju uspeo da u vrlo zgodnom trenutku za njega napravi brejk, povede sa 5:4 i sada servira za osvajanje prvog seta. 

15.13 – U sedmom gemu prvog seta Đoković je konačno imao nešto lakši servis gem, te je došao do 4:3. Bez brejka i dalje... 

14.56 – Dve brejk lopte spasao je Novak, vezao četiri poena, osvojio treći gem i poveo sa 2:1. 

14.49 – Sedam minuta trajala su prva dva gema u meču, pretila su oba igrača ali nema brejka - 1:1. 

14.41 – Počeo je meč, Đoković prvi na servisu... 

14.30 – Igrači su izašli na teren. Uslediće kratko zagrevanje pre početka. Za razliku od jučerašnjeg dana, danas je lepo i sunčano vreme u Parizu.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво