Đoković: Nisam 100 posto zdrav, ali u meni gori stara vatra

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da nije još 100 posto zdrav, ali da je situacija sa povređenim laktom svakog dana bolja i da je presrećan što će se na Australijan openu posle šest meseci vratiti na teren.

"Nikada nisam ovoliko dugo pauzirao i drago mi je što sam opetu tu. Nedostajalo mi je da se ponovo takmičim na velikim turnirima. Istovremeno, imao sam u prethodnih šest meseci dosta vremena za svoju porodicu, uspeo sam da se odmorim, osvežim svoj um, ali sada sam tu, opet je tu strast za tenisom i stara vatra gori u meni", rekao je Đoković na konferenciji za medije u Melburnu.

Novak nije želeo da ulazi u detalje o prirodi povrede lakta, samo je istakao da operacija nije dolazila u obzir i da lakat još nije potpuno zdrav, ali je u stanju kad može da se takmiči.

"Ne znam kako će se ponašati tokom turnira, pogotovo posle pauze od šest meseci. Ne mogu mnogo toga da uradim, najvažnije je da sam učinio sve da zaigram", poručio je šestostruki šampion Melburna.

Naš najbolji teniser je istakao da je ovo prilika da predstavi nove ljude u svom timu, što je rezultiralo i izmenama u načinu servisa i igre.

„Da ne ulazim u detalje, ali postoje tri, četiri elementa koje sam promenio u igri što je najočiglednije. Osećam se kao da trošim manje energije, ali ja sam efikasniji. Zaista se radujem što sam isprobao moj novi servis. Obožavam ovaj sport, zaista, zadovoljan sam svojim telom, umom, duhom tokom moje karijere. Vatra i strast ljubavi prema sportu i dalje gori unutra."

Na pitanje kakve su šanse da održi sjajnu formu i igra aktivno i posle četrdesete godine kako je navodno nagovestio u nedavnoj izjavi, Đoković se nasmejao i rekao.
„Reći ću vam više o tome nakon turnira."

Novak Đoković se u prvom kolu, u noći između nedelje i ponedeljka, sastaje protov Amerikanca Donalda Janga.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво