Agasi: Novak će opet biti na vrhu

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković u utorak započinje svoju kampanju na travnatim terenima Vimbldona, Grend slema koji je osvajao tri puta u karijeri. Novak je osvojenim Istbornom stekao određenu dozu samopouzdanja, i po rečima njegovog trenera Andrea Agasija "poseduje ono što je potrebno da se vrati na vrh".

Srpski teniser je pobedom u finalu Istborna osvojio prvi trofej još od januara, što je svakako ulilo veliku dozu samopouzdanja nekadašnjem najboljem igraču na planeti.

"Mislim da ne bi bilo veliko iznenađenje da se Novak vrati na tron. Može li teniser kao on da nađe način da učini to? Naravno da može. To je plan i sada i uvek - da se postaje bolji i da se veruje u pobede, a ta vera mora biti vaša i samo vaša. Mislim da ima dovoljno momentuma i pozitivne energije da tu želju, san i nadu pretvori u stvarnost", izjavio je Agasi, prenosi Gardijan.

Novak i Agasi su saradnju počeli krajem maja, a prema rečima Amerikanca, "sada se mnogo bolje poznaju i razumeju".

"Poznajem ga mnogo više sada nego kada sam prihvatio mesto u njegovom stručnom štabu i to je veoma bitno. Odgovorno mogu da kažem da postoji velika vera u naš plan i da ćemo se tog plana držati. Biće to jedan proces učenja i rešavanja problema, ali ja uživam da stalno učim nešto novo. Uživam dok mu dajem savete i uveren sam da će on ponovo biti najbolja verzija sebe", dodao je Amerikanac.

Đoković je naveo probleme u privatnom životu kao jedan od razloga njegovog pada.

"Kada vidite nekog ko je ostvario toliko i onda kada se to sve u našim očima promeni tokom noći, to onda nema nikakve veze sa tenisom, već sa nekim drugim razlozima, inspiracijom i traženjem onog što vas ispunjava. Vaše srce i vaš um su kao račun u banci... Morate da im dajete više nego što uzimate. Kada pređete tu liniju, bankrotirate", objasnio je Agasi.

On je ubeđen da će Novak naći načina da se vrati na vrh, šta god da se desi na Vimbldonu.

"Nisam toliko zainteresovan u njegov kratkotrajni uspeh. Zainteresovan sam u to da ga vratim u sve ono što najbolje zna da radi kao teniser. Samo mu je potrebno dati savet kako do toga da dođe. Imam veliko poverenje i ne brinem se za pronalaženje rešenja njegovih problema", dodao je Agasi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво