Đoković nadigrao Monfisa i osvojio titulu u Istbornu

Đoković – Monfis 2:0 (6:3, 6:4). Novak Đoković osvojio je turnir u Istbornu i na najbolji način najavio predstojeći Vimbldon. Savladan je Francuz Gael Monfis posle velike borbe naročito u drugom setu.

Novak Đoković je osvojio turnir u Istbornu. Prvi i drugi favorit turnira sastali su se u finalu a slavio je, kao i u predhodnih 13 međusobnih susreta, naš teniser. Snažan otpor Fracuz je pružio u drugom setu, kada je i stvorio nekoliko brejk prilika, ipak, naš teniser nije dozvolio da se meč produži i dolazi do zaslužene titule.

Na samom startu Novak je oduzeo servis protivniku. Potom se koncentrisao na svoje servise i lagano privodio set kraju. U sedmom gemu je imao nove prilike za brejk ali nije uspeo. Potom je u devetom gemu na servis Monfisa osvojio dve vezane brejk i set lopte. Koristi prvu za 6:3 u prvom setu.

U drugom setu viđena je velika borba. Monfis je na startu mnogo bolje servira i lako osvajao svoje servis gemove. Na servis našeg tenisera je pretio i u dva navrata dolazio do brejk šansi. Jednu je propustio u prvom gemu, a dve u petom. Potom je Đoković uspeo da stabilizuje servis, što je rezultiralo lakšim osvajanjem servis gemova. Obojica su bila sigurna sve do rezultata 5:4.

Na servis Monfisa Novak osvaja brejk, set i meč loptu, koristi je za 6:4 u drugom setu.

Tok meča: 

16.43 - Kraj meča. Na servis Monfisa novak osvaja set loptu, koristi je za 6:4 u drukom setu. 

16.40 - Potom su oba tenisera bila sigurna na svoje servise, 5:4.  

16.25 - U petom gemu Monfis propušta nove dve brejk šanse. Novak uspeva da se izvuče i osvoji svoj servis gem, 3:2. 

16.10 - U prvom gemu drugog seta Francuz dolazi do brejk šanse, prve na meču, usledilo je izjednačenje. Potom Monfis osvaja još jednu priliku. Novak se brani sjajnim servisom. Đoković vezuje još dva poena i odbija ovaj napad protivnika, 1:0.

16.02 - U devetom gemu na servis protivnika Novak osvaja dve vezane set lopte, koristi prvu za 1:0 (6:3).  

15.54 - U sedmom gemu Novak osvaja dve vezane brejk šanse. Sjajnim servisima Francuz uspeva da se izvuče. Naš teniser je neumoljiv osvaja i treću šansu, ali i ona odlazi u nepovrat. Monfis uspeva da veže još dva poena i osvoji gem, 4:3. 

15.48 - Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, 4:2. 

15.35 - U drugom pokušaju protivnik osvaja gem, 2:1. 

15.33 - Đoković lako osvaja svoj servis gem i potvrđuje brejk, 2:0. 

15.30 - Već na startu meča Novak dolazi do brejk šanse, usledila je dupla servis greška protivnika i naš teniser ima brejk prednosti, 1:0. 

15.27 - Počeo je meč ... 

15.25 - Prvi će servirati Monfis 

15.23 - Igrači su na terenu, nakon zagrevanja očekujemo početak meča. 

15.01 - Uskoro očekujemo izlazak na teren Đokovića i Monfisa. 

15.00 - Završeno je žensko finale Pliškova je savladala Voznijacki sa 2:0 (6:4, 6:4) i osvojila titulu. 

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво